SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Ultima provocare » Noul lider ATP vrea să dea lovitura și în Turneul Campionilor

Andy Murray a adunat anul acesta 73 de victorii și doar nouă înfrângeri // FOTO Guliver/GettyImages
Andy Murray a adunat anul acesta 73 de victorii și doar nouă înfrângeri // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2016 00:00

Andy Murray, noul lider mondial, nu a jucat niciodată în vreo finală la Turneul Campionilor, dar speră că va depăși și această barieră în 2016.

Toți ochii sunt ațintiți asupra lui Andy Murray de când a devenit lider mondial. Lumea așteaptă ca britanicul în vârstă de 29 de ani să-și valideze statutul. Și cum următoarea competiție e Turneul Campionilor, așteptările sunt mari.

După ce anul acesta a bifat șapte trofee, unul la Londra ar completa un sezon perfect, mai ales că Murray nu a reușit în cele șapte participări anterioare să urce mai sus de semifinale.

"În ultimii ani circumstanțele au fost un pic complicate. Anul trecut, înainte de turneul de la Londra, eu m-am pregătit pe zgură pentru finala Cupei Davis. Și nu e cel mai bun lucru, mai ales că se joacă pe hard și împotriva celor mai buni jucători din lume", a spus Murray.

El își va relua antrenamentele joi, după un tur de forță cu două trofee legate, la Viena și Paris.

Murray speră că anul acesta scenariul va fi altul. "E clar că lucrurile sunt diferite. Mereu mi-am dorit să fac un rezultat bun la Londra, dar niciodată nu mi-a ieșit. Am avut unele înfrângeri grele, cu Rafa o dată, în semifinale, apoi în 2014 am alergat după puncte ca să mă calific și am ajuns prăjit la Turneul Campionilor", a completat el.

Britanicul debutează luni și  face parte din grupa "McEnroe", alături de Wawrinka, Nishikori și Cilici. Totodată, la Londra se va stabili și cine va încheia pe primul loc în ierarhia mondială, cu Murray și Djokovici dând lupta finală.

"Nu am jucat niciodată bine la Turneul Campionilor, așa că primul obiectiv este să fac acest lucru.  Faptul că sunt numărul unu nu-mi garantează victoriile"
Andy Murray

Semifinalele lui Andy Murray la Turneul Campionilor

2008 învins de Nicolai Davîdenko
2010 învins de Rafael Nadal
2012 învins de Roger Federer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  09 Noiembrie 2016, 11:11

Nu as putea explica de ce, dar eu nu cred in Murray. Imi pare ca nu poate fi consecvent cu sine insusi. Nu are un anumit gen de 'rautate' specifica sarbului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează