SPORTURI  »  TENIS  »  

Un jucător din top 10 ATP a dezvăluit secretul longevităţii lui Federer şi Nadal » "Asta îi face atât de buni!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat miercuri, 03 ianuarie 2018 15:35

Marin Cilic, numărul 6 ATP, a vorbit într-un interviu de la Tata Open Maharashtra despre Roger Federer şi Rafael Nadal şi despre cum reuşesc cei doi să se menţină la cel mai înalt nivel, în ciuda faptului că au împlinit 36, respectiv 31 de ani.

După ce ambii tenismeni au trecut prin momente dificile în ultimii ani, accidentările dându-le reale motive de îngrijorare, aceştia au reuşit să revină impresionant în 2017 şi să îşi treacă fiecare în cont câte două titluri de Grand Slam. Marele secret, în viziunea lui Cilic, este capacitatea lor de adaptare.

"Este de apreciat pasiunea lor pentru joc şi de a concura. De fiecare dată când intră pe teren sunt extrem de pregătiţi şi nu le pică bine nicio înfrângere. Pe lângă calităţile lor individuale, un alt lucru de luat în seamă este capacitatea lor de adaptare, mai ales la Rafa. De-a lungul anilor, am văzut foarte multe modificări în tehnica sa, de la servă până la forehand, adaptându-se unui stil diferit şi fiind mai agresiv. Anul trecut şi-a îmbunăţit al doilea serviciu, a adăugat mai multă viteză.

Chiar şi Roger, de-a lungul anilor, şi-a îmbunătăţit lovitura de backhand, având un tenis mai agresiv. Ei sunt capabili să se adapteze şi să rămână la un nivel înalt. Ce îi face atât de buni este calitatea generală şi extraordinara înţelegere a jocului", a declarat croatul, potrivit Express.

Dacă Federer a început deja anul 2018, cu două victorii la Cupa Hopman pentru Elveţia, Nadal s-a retras de la primul turneu al anului, cel de la Brisbane, spaniolul simţindu-se nerefăcut după accidentarea din finalul sezonului precedent.

sursa: express.co.uk

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează