SPORTURI  »  TENIS  »  WTA, BEIJING

Un SINGUR MECI pentru poziția de lider! Elina Svitolina a pierdut la Beijing, iar Simona Halep trebuie să treacă dimineață de Ostapenko pentru o performanță istorică!

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 octombrie 2017 19:41

Simona Halep, numărul 2 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de la Beijing, unde o va întâlni pe cea care a învins-o în finala Roland Garros 2017, Jelena Ostapenko, actual număr 8 WTA.

Partida se va disputa sâmbătă, de la ora 09:30, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 2 și liveTEXT pe GSP.ro și este DECISIVĂ pentru poziția de lider mondial, deoarece ucraineanca Elina Svitolina a pierdut în sferturile de finală de la Beijing, în fața franțuzoaicei Caroline Garcia, scor 6-7(5) 7-5 7-6(6)!

Cele 3 bariere pe care le poate doborî la Beijing

1. Mult-râvnita victorie împotriva Mariei Sharapova a venit într-o manieră entuziasmantă, scor 6-2, 6-2. Avantajul psihologic dat de precedentele 7 victorii a fost spulberat, iar odată cu el pare că Halep a spart toate barierele.  Al cui e meritul? Mesajul care părea lipsit de substrat, repetat de Andrei Pavel în fiecare intervenție: "Joacă fiecare punct în parte și bucură-te de jocul tău" are acum atât de mult sens, încât Andrei merită multe plecăciuni. Halep pare sa fi depășit in sfârșit încrâncenarea, nu mai pare dornică de nicio vendetă, iar presiunea locului 1 pare să fi dispărut. 

2. Răzbunare fulger împotriva Dariei Kasatkina, speranța tenisului din Rusia, care o învinsese cu doar câteva zile în urmă la Wuhan. Culmea, scorul a fost unul în oglindă, 6-2, 6-1. 

3.  Urmează Jelena Ostapenko, letona care i-a răpit șansa primului titlu de Mare Șlem, iar Halep pare de neoprit. De data asta pare că nimic nu va sta între ea și prima poziție WTA.  Elina Svitolina a pierdut partida din sferturile de finală în fața Carolinei Garcia, scor 6-7, 7-6, 7-6, iar misiunea lui Halep e clară: o victorie mâine îi aduce locul 1 mondial.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
tihi
tihi  •  07 Octombrie 2017, 09:34

Meciul Svitolina-Garcia a fost meciul ultimelor 10 ani !! Aici incepe tenisul !! Aseara Halep nu ar fi rezistat psihic.Datorita acestui rezultat si iesirii Pliskovei,Halep poate ajunge nr. 1,dar fara a avea nivelul unei leader mondial.Comparati cu Steffi Graf,Navratilova,Chris Evert sau Serena Williams...nu se poate ! Si Kerber a ajuns nr. 1 mondial,si nu a rezistat,ca ajuns acolo datorita conjucturiilor si jocurilor rezultatelor,si nu pe vapoarea ei.In doua luni a ajuns pe locul 12.La turneul campioanelor vom vedea cine este ce a mai buna .

spotfan
spotfan  •  07 Octombrie 2017, 08:51
Postat de dinamo_fan pe 06 Octombrie 2017, 22:24

daca Halep joaca pentru locul 1 pronosticul meu este ca nu bate. daca era un meci normal ca oricare altul cred ca avea mult mai multe sanse sa castige.

corect. Asa zic si eu. Dar recunosc ca m-am inselat si in priviinta cu Sharapova unde eram convinsa ca nu mai va fi in stare sa-si depaseasca complexul/blocajul psihologic. Sper sa ne inselam si acuma.

spotfan
spotfan  •  07 Octombrie 2017, 08:47

Si eu zic la fel. Avea mult mai mari sanse de victorie daca ar fi un meci normal fara locul 1 pe masa pentru Simona. Si trebuie sa recunoastem ca Ostapenko nu e o adversara chiar usoara, tottusi e in top 10, deci chiar daca ar fi fara miza meciul nu s-ar subintelege de la sine o victorie a Simonei. Eu zic ca psihicul Simonei va decide invingatoarea. Daca ramane cat de cat lucida si nu se prosteste la serviciu ar trebui sa nu aibe probleme prea mari pentru ca Ostapenko greseste foarte mult. Si ar trebui sa ramana la fel de agresiva ca in precedentele 2 partide. Bafta Simona!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează