SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Un trofeu cât Australia » Raluca Olaru și Olga Savciuk au câștigat finala de dublu de la Hobart

Raluca Olaru și Olga Savciuk au câștigat la Hobart la aproape 9 de la primul lor titlu împreună // FOTO Guliver/GettyImages
Raluca Olaru și Olga Savciuk au câștigat la Hobart la aproape 9 de la primul lor titlu împreună // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat duminica, 15 ianuarie 2017 00:00

Raluca Olaru și Olga Savciuk au încheiat triumfătoare la Hobart, 0-6, 6-4, 10-5 în finală.

Două săptămâni la rând au mers foarte bine, de la Shenzhen la Hobart, finală după finală, senzații pozitive pe teren și încredere acumulată. Dacă în China s-au oprit la trofeele mici, ieri le-au primit pe cele de învingătoare, modelate după harta Australiei.

Perechea româno-ucraineană a întâlnit-o pe cea formată din Gabriela Dabrowski și Zhaoxuan Yang (Can/Chn), în fața căreia a cedat fulgerător primul set, 0-6. Finala a avut un început inedit, fileul căzând chiar la primul serviciu trimis de Yang!

Luptă pentru fiecare minge

Cum au reușit Raluca și Olga să revină? Întâi și întâi, au pus un game în dreptul lor pe tabelă, apoi au prins încredere și au preluat conducerea. "A fost un început dificil pentru noi", a evaluat Savciuk situația. "Nu am jucat rău, ele au fost uimitoare. Apoi am vorbit între noi și ne-am decis să luptăm pentru fiecare minge".

După ce au închis setul al doilea, 6-4, totul depindea de supertie-break, acolo unde fiecare punct are greutate sporită. L-au dominat însă, 10-5, și și-au asigurat trofeul.

"M-am simțit mai bine la final decât în setul al doilea", a mărturisit Olaru. "Am revenit și ne-am integrat cum trebuie în joc. Când am avut șanse, am rămas pozitive și le-am luat, punct cu punct".

Pentru româncă, acesta este al 6-lea titlu WTA la dublu, ea mai disputând alte 8 finale. Interesant că primul trofeu, Tașkent 2008, a fost cucerit tot alături de Savciuk.

Titlurile la dublu ale Ralucăi

2008 Tașkent cu Olga Savciuk
2011 Acapulco cu Maria Korițeva
2013 Nunrberg cu Valeria Solovieva
2014 Linz cu Anna Tatishvili
2016 Tașkent cu Ipek Soylu
2017 Hobart cu Olga Savciuk

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
665781923593250
Ioan Tache  •  15 Ianuarie 2017, 10:01

Felicitări si succes la Australian OPEN ! Trofeul reprezintă harta Tasmaniei in care se afla Hobart

Vezi toate comentariile (1)
Comentează