TENIS  ·  DOPAJ

Unul dintre cei mai buni juniori ai lumii, italianul Gianluigi Quinzi, îi atacă pe "greii" tenisului: "Nadal şi Federer nu sînt prinşi dopaţi, pe cînd cei de pe locurile 30-40, da!"

Gianluigi Quinzi cu trofeul de la Wimbledon, cîştigat anul acesta, în turneul juniorilor Foto: Reuters
Gianluigi Quinzi cu trofeul de la Wimbledon, cîştigat anul acesta, în turneul juniorilor Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 15 august 2013 00:00

Puştiul cîştigător în turneul de juniori de la Wimbledon spune că nu-şi dă seama "cum se reface Djokovici aşa repede de la o zi la alta!"


Al treilea junior al lumii, cîştigător anul acesta la Wimbledon, italianul Gianluigi Quinzi, 17 ani, a făcut recent cîteva declaraţii care sigur vor învolbura lumea tenisului.
Quinzi, un jucător pe care liderul mondial Novak Djokovici l-a lăudat după ce cîştiga la Wimbledon, nu l-a menajat pe sîrb în declaraţiile sale date pentru Mediaset. "Dopajul în tenis? Cînd vedeţi jucători, cum ar fi Djokovici, care joacă cinci seturi şi apoi se întorc pe teren, a doua zi, şi joacă la aceeaşi intensitate cum au făcut-o şi cu o zi înainte, daţi-mi voie să mă gîndesc la ceea ce este mai rău", a declarat puştiul italian. "Nu spun că Nole sau alţi jucători de tenis se dopează. Nu ştiu. Dar nu poţi să nu te întrebi cînd vezi cum se recuperează", a adăugat Quinzi.

Despre Federer şi Nadal
Pe lîngă Djokovici, italianul a făcut referire şi la alţi doi jucători de top din circuitul profesionist, Roger Federer şi Rafael Nadal. "Uitaţi-vă la Federer şi Nadal. Pe ei nu-i prinde dopaţi, în timp ce pe alţi jucători de pe locurile 30-40 îi găseşte. Eu cred că toată lumea din tenis trebuie tratată în acelaşi mod cînd e vorba de dopaj. Chiar dacă te cheamă Nadal sau Federer. Nu cred că s-ar sfîrşi tenisul dacă i-ar prinde şi pe ei, dar în opinia mea toţi trebuie trataţi egal", a subliniat Gianluigi.

Şapte ore la antrenament
Italianul e convins că declaraţiile sale nu vor rămîne neobservate, mai ales că a atins un punct sensibil. Asta în special după ce tenisul a intrat în colimator, după suspendarea sîrbului Victor Troicki. Pentru refuzul de a furniza o probă de sînge în timpul unui test doping, Troicki a fost suspendat timp de 18 luni.

Quinzi a vorbit şi despre regimul său de antrenament. "Petrec şapte ore pe zi antrenîndu-mă. Două ore dimineaţa, două ore după-amiază şi alte trei ore în sala de gimnastică. Nu e ceva ce-mi place în mod special, dar ştiu că asta trebuie să fac dacă vreau să ajung un jucător de top", a încheiat italianul.
Vestea cruntă dată de Nelu Tătaru, după creșterea abruptă de infectări. Ce urmează
Libertatea
Comentarii (1)
ovidiu_3003  •  15 August 2013, 13:11

Pustiulica acesta trebuie sa ajunga la 10 ore de antrenament zilnic...

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Fotbal, Liga 1
Poli Iasi - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 10 - Mirajul fotbalului italian
TVR 1
17:00 Fotbal, Liga 1
Academica Clinceni - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Espanyol - Leganes
Digi 4, Telekom 4
18:15 Fotbal, Serie A
Inter - Bologna
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:00 Fotbal, Liga 1
Astra - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Serie A
Cagliari - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Osasuna - Getafe
Digi 4, Telekom 4
22:45 Fotbal, Serie A
Napoli - Roma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
23:00 Fotbal, La Liga
Villarreal - Barcelona
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1