SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Uraganul Simona Halep în decisiv! Românca a cîştigat 6 gameuri consecutive şi s-a calificat în optimi! Îşi cunoaşte adversara!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 16 martie 2015 13:02

Simona Halep a cîştigat confruntarea din această dimineaţă împotriva americancei Varvara Lepchenko după un joc solid în care a arătat excelent în momentele dificile, scor 6-1, 3-6, 6-1.

 

Românca a părut că începe ezitant partida şi i-a oferit şansa unui break lui Lepchenko încă din start. S-a redresat imediat după două puncte jucate foarte bine şi şi-a trecut în cont primul game al meciului. După un nou game cu multe egalităţi, Simona a făcut şi breakul imediat şi şi-a consolidat avantajul pentru un 3-0 rapid.


Mult mai greu decît o arată scorul

Halep a reuşit să cîştige categoric prima manşă cu jucătoarea americană, scor 6-1, dar nu atît de uşor, setul fiind decis în momentele importante unde Simona s-a descurcat excelent.

De altfel, dintre cele 7 gameuri ale setului doar unul nu s-a decis la egalităţi, iar Simona a fost nevoită să salveze mingi de break de fiecare dată cînd a servit. Lepchenko nu a fructificat nici una dintre cele 6  oportunităţi avute avînd şi nu mai puţin de 25 de greşeli neforţate faţă de cele 12 ale lui Halep.

Altă Lepchenko în al doilea set
Totul s-a schimbat în debutul manşei secunde cînd Lepchenko a reuşit primul break la 2-1 şi nu a mai pierdut avantajul pe propriul serviciu. A greşit mai puţin, a fost mai solidă la schimburile lungi de mingi, iar Simona a părut deranjată de loviturile în cross şi destul de plate ale adversarei.

S-a intrat în decisiv, nu înainte ca Halep să reuşească o execuţie minunată la 5-3 cînd a lobat-o dintr-o poziţie extrem de dificilă pe Lepchenko

Citeşte şi: Minge fabuloasă a Simonei Halep! Este punctul turneului! A returnat dintr-o poziţie imposibilă

Probleme? Sau nu?
Coşmarul părea să continue pentru Simona Halep şi în debutul decisivului. Românca şi-a pierdut din nou serviciul şi era în pericol să piardă calificarea în optimi.

Nu a fost cazul pentru că, din acel moment, Simona a jucat absolut perfect şi a reuşit 6 gameuri consecutive. S-a relaxat un pic la 5-1 cînd meciul părea deja jucat, dar s-a impus pînă la urmă după ce a salvat 3 mingi consecutive de break.

Îşi cunoaşte adversara din optimi
Simona Halep ştia posibila adversară din optimi încă dinainte să intre pe teren pentru duelul cu Lepchenko. Românca urmează s-o întîlnească pe Karolina Pliskova, cea care a învins-o pe Garbine Muguruza în confruntarea celor mai talentate tinere jucătoare din circuit, scor 7-5, 6-4.

Halep şi Pliskova s-au mai întîlnit o singură dată, chiar în acest an, în finala de la Dubai, unde Simona s-a impus 6-4, 7-6.

Rămîne pe 3 în clasament
Calificarea în optimi înseamnă şi că Simona Halep va fi pe locul 3 în clasamentul WTA şi după Indian Wells. Virtual, românca pierduse această poziţie la începutul competiţiei pentru că avea de apărat semifinala din sezonul trecut.

Însă punctele acumulate pînă în această fază o ajută să continue pe 3, profitînd şi că Petra Kvitova nu participă la acest turneu. Simona Halep acumulează 6301 pentru calificarea în optimi, în timp ce Kvitova rămîne cu 6275.

Citeşte şi: Spectacol la meciul Simonei Halep cu Varvara Lepchenko » Românii au sărbătorit în cel mai pur stil românesc

Cum am trăit meciul:

SETUL I
1-0 Halep -
Simona a început puţin încordată partida şi a fost nevoită să salveze şi o minge de break. S-a redresat rapid după o greşeală neforţată a lui Lepchenko şi două mingi solide pe propriul serviciu.
2-0 Halep - Românca a reuşit breakul după un game lung. Simona a atras-o pe adversară în schimburi mai lungi de mingi, iar americanca are mari probleme.
3-0 Halep - Un nou game lung, un nou game în care Halep a salvat mingi de break. Pînă la urmă reuşeşte să-şi concretizeze avantajul serviciului după mai multe greşeli ale adversarei.
3-1 Halep - Simona a avut o şansă de 4-0, neconcretizată după o minge excelentă a lui Lepchenko. Americanca îşi trece în cont primul game pe tabelă după o greşeală neforţată a româncei.
4-1 Halep - Nici un game fără probleme pentru Simona. O nouă minge de break salvată pe propriul serviciu la fel ca şi în precedentele gameuri, schimb lung de mingi şi Lepchenko nu reuşeşte să ţină ritmul.
5-1 Halep - Al doilea break reuşit de Simona Halep după 3 greşeli neforţate ale adversarei. Va servi pentru cîştigarea setului.
6-1 Halep - Mult mai greu decît o arată scorul. Simona salvează încă două mingi de break şi îşi trece în cont primul set al partidei.

SETUL II
1-1 -
Început rapid de set, total diferit faţă de prima manşă. Ambele jucătoare au cîştigat la zero pe propriul serviciu.
2-1 Lepchenko - Americanca pare mai calmă în acest set, cîştigă din nou pe propriul serviciu după un game solid.
3-1 Lepchenko - Simona este nevoită să salveze din nou mai multe mingi de break. Pînă la urmă îşi pierde serviciul pentru prima oară în acest meci.
4-1 Lepchenko - Încep problemele pentru Simona Halep! Românca pare să nu mai aibă replică la loviturile adversarei care nici nu mai greşeşte atît de mult ca în primul set.
4-2 Lepchenko - Un game rapid şi solid de partea Simonei, iar presiunea este acum pe americancă.
5-2 Lepchenko - Simona ratează două şanse de break şi adversara este foarte aproape acum de cîştigarea setului.
5-3 Lepchenko - Românca a salvat o minge de meci după ce a jucat serviciu - voleu în faţa adversarei şi cîştigă pe propria servă după încă două puncte excelente.
6-3 Lepchenko - Americanca echilibrează situaţia şi vom avea set decisiv.

SETUL III
1-0 Lepchenko -
Break reuşit de americancă, Simona este în pericol!
1-1 -
Simona ia breakul înapoi după unul dintre cele mai bune gameuri pe care le-a făcut pînă în acest moment.
2-1 Halep -
Mult mai bine după un început ezitant de set. Simona pare mult mai concentrată acum după breakul reuşit în gameul precedent. A reuşit o nouă lovitură senzaţională cu reverul şi trece în avantaj.
3-1 Halep -
Al doilea break consecutiv reuşit de Simona care se desprinde în debutul setului decisiv.
4-1 Halep -
Simona este foarte aproape de cîştigarea meciului după al 4-lea game consecutiv din acest set.
5-1 Halep - Continuă seria excelentă a Simonei Halep, care cîştigă game-ul pe propriul serviciu şi este la un game de victorie.
6-1 Halep -
Românca mai reuşeşte un break şi se impune categoric, reuşind 6 gameuri consecutive.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (160)
lapusneanul
lapusneanul  •  16 Martie 2015, 18:13
Postat de mishu_74 pe 16 Martie 2015, 17:02

Asa se intampla cand te uiti la tennis doar de cateva saptamani. A fost deja pe locul doi cateva saptamani anul trecut, so, doreste-ti altceva...

unii se uita de mult timp si dau pronosticuri :) stiu pe cineva :) care a spus inainte de primul meci al lui hanescu , de pe tabloul principal, cam asa....iar si-o ia victor :)...

mishu_74
mishu_74  •  16 Martie 2015, 17:02
Postat de bvd_magheru pe 16 Martie 2015, 08:45

Pai stiu cind sa le iau . Am facut Politehnica pe timpul tovarasului . Sunt analitic . Rational . Fara primul serviciu nu ai cum sa ajungi number one decit daca se accidenteaza in acelasi timp primele 20 de jucatoare pe o perioada lunga . Teoria probabilitatilor . Sper insa ca intr-o zi sa o vad macar citeva saptamini nu zile pe locul doi ,

Asa se intampla cand te uiti la tennis doar de cateva saptamani. A fost deja pe locul doi cateva saptamani anul trecut, so, doreste-ti altceva...

tudor87
tudor87  •  16 Martie 2015, 15:03
Postat de tudor87 pe 16 Martie 2015, 15:01

@bvd_magheru Ilie Nastase are la simplu un singur US Open castigat in 1972 si un singur Roland Garros in 1973 (plus inca un RG 1979, un Wimbledon 1973 si un US Open in 1975) ; de titluri la Australian open nici nu poate fi vorba pentru ca Ilie Nastase ca si multi alti jucatori din perioada aceea nici nu participau la acel turneu.......

Titlurile puse in paranteza am uitat sa precizez ca au fost castigate la dublu

Vezi toate comentariile (160)
Comentează