SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA BUDAPESTA

Uraganul Simona » Halep s-a calificat în a treia finală a anului: va juca pentru trofeul de la Budapesta

Halep ar putea cuceri cel de-al treilea trofeu al sezonului.
Halep ar putea cuceri cel de-al treilea trofeu al sezonului.

Articol de - Publicat duminica, 14 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 13 iulie 2013 20:26

Ea a învins-o în semifinalele turneului de la Budapesta pe Alexandra Cadanţu cu 6-2, 7-6 (1) şi va lupta azi pentru trofeu cu austriaca Yvonne Meusburger.

La 21 de ani, Simona Halep trăieşte cea mai bună perioadă a carierei ei de pînă acum. În nouă săptămîni a adunat 21 de victorii şi doar 3 înfrîngeri, timp în care a cîştigat două turnee. Ieri, ea şi-a oferit şansa de a lupta pentru încă un trofeu, după ce a trecut în semifinalele turneului de la Budapesta de Alexandra Cadanţu cu 6-2, 7-6 (1).

A fost un meci de 88 de minute, cu 9 break-uri, în care Simona a dominat primul set, iar Alexandra a luptat cu multă ambiţie în cel de-al doilea, dar n-a mai avut energie şi pentru tie-break.

"Am jucat foarte bine în primul set, în al doilea am fost un pic obosită, iar ea a reuşit să revină şi m-a pus să alerg după puncte. E o jucătoare foarte periculoasă dacă loveşti mingea puternic, aşa că am încercat să variez şi să o fac să se mişte mult. Mă bucur că am cîştigat pentru că pe final am fost un pic nervoasă", a spus Simona la finalul partidei.

Înainte de a o învinge pe Cadanţu (80 WTA), Halep a trecut la Budapesta de Sesil Karatanceva (132 WTA), Agnes Bukta (433 WTA), Timea Babos (115 WTA).

Azi, în a şasea finală a carierei, o va întîlni pe Yvonne Meusburger, o austriacă de 29 de ani, locul 112 mondial şi care se află la al doilea ultim act al carierei. Cele două s-au mai întîlnit de trei ori pînă acum, iar românca s-a impus de două ori.

"Va fi un meci dificil, Yvonne joacă foarte foarte bine în acest turneu, o să încerc să mă bucur de meci şi să arăt cel mai bun tenis al meu", a spus Simona.

Turneul de la Budapesta a fost cîştigat în 1996 de Ruxandra Dragomir, iar Sorana Cîrstea (2007) şi Irina Begu (2011) au jucat finala.

Hănescu s-a oprit
Victor Hănescu a pierdut ieri în semifinalele turneului de la Stuttgart. El a fost a fost învins de germanul Philipp Kohlschreiber, locul 25 ATP, cu 6-3, 6-3. Românul clasat pe 51 în ierarhia mondială nu mai disputase o semifinală din 2011. Germanul, care a fost susţinut frenetic din tribune, l-a învins pe Victor şi la Roland Garros, în turul al treilea. Hănescu va primi pentru performanţa sa 21.130 de euro şi 90 de puncte ATP.

20.000 de dolari va primi Simona Halep pentru calificarea în finala de la Budapesta

2-3 este raportul dintre finalele cîştigate şi cele pierdute de Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
alexs_steaua
alexs_steaua  •  14 Iulie 2013, 17:59

Felicitari Simona!Asteptam o noua finala la Bastad si apoi in turneele americane rezultate cat mai importante!

dewolf
dewolf  •  14 Iulie 2013, 17:51

F e l i c i t a r i S I M O N A ! ! !

nameuser
nameuser  •  14 Iulie 2013, 17:47

Unde vedeti meciul ?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close