SPORTURI  »  TENIS  »  ITF

Urcare de 56 de locuri! Andreea Roșca a triumfat la turneul din Antalya

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2018 15:02

Andreea Roșca, jucătoarea de tenis de 18 ani din București, continuă seria succeselor în circuitul ITF.

După ce în decembrie a câștigat două turnee de câte 15.000 de euro, la Cairo, în Egipt, azi a triumfat în Antalya, Turcia, într-o competiție dotată cu aceleași premii.

După acest succes, Andreea Roșca a urcat astfel de pe locul 576, unde era la sfârșitul anului 2017, până pe locul 520!

VREA SĂ RENUNŢE BURSA DIN SUA

În 2017, Andreea a jucat destul de puţin tenis. Chiar şi aşa, a primit o ofertă de la Texas Christian University să meargă să studieze acolo, timp de 4 ani, dar şi să joace tenis în campionatul universitar american. "Am semnat deja toate documentele. Urma să am bursă întreagă, 75.000 de dolari pe an. Dar mă gândesc să renunţ la asta pentru că vreau să joc tenis, vreau să rămân în circuit! O să fac facultatea aici, în România", spunea Andreea la finalul anului pentru Gazeta Sporturilor.

TENDONUL A RUPT LEGĂTURA CU TENISUL

În urmă cu doi ani, la finalul lui 2015, când era în primele 600 de jucătoare ale lumii, Andreea a suferit o gravă accidentare, o ruptură a tendonului lui Ahile la piciorul stâng. "A fost foarte greu să mă refac după operaţie. A durat câteva luni. Mă şi îngrăşasem 12 kilograme. De atunci am început să-mi cam pierd încrederea, să alternez perioadele în care jucam cu cele în care luam pauză şi mă gândeam să abandonez. Apoi a venit şi problema cu mama".

Pentru Andreea a fost foarte greu şi pentru că la naştere a fost diagnosticată cu talus valgus echilateral. Adică tendoanele de la glezne era prea scurte, iar labele picioarelor îi atârnau. Medicii le-au spus părinţilor că e posibil să nu poată merge vreodată. A suferit primele operaţii de transplant la numai câteva luni. Şi, la nici 4 ani, s-a apucat de tenis. Acum a reuşit să slăbească 16 kilograme şi a luat-o de la capăt.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
merace
merace  •  15 Ianuarie 2018, 18:33

Nu stiu daca e cea mai buna decizie pentru ea. Sa renunte la o bursa de 75.000 de dolari pentru studii, pentru speranta de a castiga din tenis... cat?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează