SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2020

VIDEO Controversă la US Open: Dominic Thiem, scos din sărite de politica oficialilor: ce l-a deranjat pe austriac

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 septembrie 2020 09:18

US Open 2020 este cel de-al doilea Grand Slam al anului. Se dispută la New York, fără spectatori și fără nume mari ca Roger Federer, Rafael Nadal sau Simona Halep. Aici ai ultimele știri despre eveniment:

  • Dominic Thiem (27 de ani, 3 ATP) s-a calificat în turul 3 de la US Open după victoria cu Sumit Nagal (23, 124 ATP), scor 6-3, 6-2, 6-2. Pe finalul meciului, Thiem a cerut un energizant Red Bull. Având în vedere faptul că RB nu este sponsorul turneului, oficialii US Open i-au oferit austriacului băutura într-un alt ambalaj. Thiem a răbufnit: „Dă-mi o cană, o să acopăr eu cumva. Ce naiba e asta?!”. Iar dorința jucătorului a fost respectată în cele din urmă.

    • Karolina Pliskova (28 de ani, 3 WTA), favorita principală a competiției de la New York, a fost eliminată încă din turul II. Cehoaica a pierdut în două seturi în fața franțuzoaicei Caroline Garcia (26 de ani, 50 WTA), scor 1-6, 6-7 (2). Înfrângerea Pliskovei e cea mai mare surpriză înregistrată până acum pe tabloul feminin de la US Open și o ajută pe Simona Halep să se mențină pe locul 2 mondial. Dacă Pliskova avansa în turneu, jucătoarea noastră putea pierde poziția în clasamentul WTA. 

 

    • Naomi Osaka, 22 de ani, fost lider mondial, continuă să ia poziție împotriva rasismului din Statele Unite ale Americii. Japoneza s-a afișat pe teren purtând o mască pe care scria numele lui Breonna Taylor, o femeie afro-americană în vârstă de 26 de ani, care a fost împuscată mortal de poliție pe 13 martie 2020. „Știu că tenisul e urmărit pe tot globul și am vrut să fac cunoscută povestea lui Breonna, fiindcă poate sunt oameni care nu o știu”, a explicat Naomi Osaka pentru Washington Post. În turul secund de la US Open, Osaka o va întâlni pe Camila Giorgi (28 de ani, 74 WTA). 

 

GALERIE FOTO Simona Halep și-a luat cea mai scumpă mașină electrică din lume

TURUL 2 US Open: Kim Clijsters, out din competiție

  • Dominic Thiem (26 de ani, 3 ATP), favorit doi la New York după ce Nadal a ales să nu joace la US Open, și-a asigurat la rândul său calificarea în turul secund. A beneficiat de abandonul ibericului Jaume Munar (23 de ani, 105 ATP), retragere survenită când austriacul conducea deja cu 7-6, 6-3. 
  • Garbine Muguruza (26 de ani, 16 WTA), finalista de la Australian Open, a debutat cu dreptul în turneu, la fel cum au făcut-o majoritatea favoritelor de pe tabloul feminin. Iberica a trecut cu un dublu 6-4 de japoneza Nao Hibino (25 de ani, 78 WTA).
  • Kim Clijsters (37 de ani), revenită în circuit în acest an, s-a întors după 8 ani la New York, un loc magic pentru ea, unde s-a impus de trei ori (2005, 2009 și 2010). Belgianca, beneficiară a unui wild-card, a dat în primul tur peste Ekaterina Alexandrova (25 de ani, 29 WTA), o jucătoare din Rusia extrem de periculoasă. Deși a câștigat primul set, 6-3, Clijsters nu a reușit să treacă mai departe. În setul secund, la 5-5, Kim a ratat o minge de break, iar setul a mers în contul Alexandrovei. Decisivul a fost doar o formalitate pentru rusoaică, 6-1, iar visul unui nou trofeu la Flushing Meadows s-a încheiat încă din primul tur pentru Kim Clijsters.

Patricia Țig, succes răsunător la New York: victorie cu 6-1, 6-0 în primul tur!

Patricia Țig (26 de ani, 88 WTA) s-a calificat miercuri dimineață în turul II la US Open, după victoria entuziasmantă reușită în fața japonezei Kurumi Nara (28 de ani, 142), scor 6-1, 6-0. 

Cu un procentaj de 76% al punctelor câștigate pe primul serviciu, fără să înfrunte nici măcar o minge de break și cu 17 lovituri direct câștigătoare, Patricia Țig s-a impus cu 6-1, 6-0, după fix o oră de joc, avansând în turul secund la New York. Va juca mai departe cu Donna Vekic (24 de ani, 24 WTA), care a trecut în trei seturi strânse de Kristyna Pliskova (28 de ani, 66 WTA), 3-6, 7-6 (8), 6-4. Totul despre meciul Patriciei Țig aici. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează