SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Horia Tecău, eliminat de la US Open » Cum arată primele semifinale de la turneul american

Horia Tecău și Kevin Krawietz // FOTO: Imago
Horia Tecău și Kevin Krawietz // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 08:29 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 09:08

Horia Tecău (36 de ani, 18 ATP la dublu) și neamțul Kevin Krawietz (29 de ani 13 ATP la dublu) au fost eliminați în proba de dublu de la US Open.

Tecău și Krawietz au pierdut în două seturi în fața perechii formate din americanii Sam Querrey și Steve Johnson, deținători ai unui wild-card, scor 2-6, 6-7(5), după un meci care a durat o oră și 11 minute.

În primul set, românul și neamțul și-au pierdut serviciul de două ori, la 1-1 și 4-2, neputând să reziste presiunii puse de americani. Tecău și Krawietz au cedat setul cu 6-2.

În actul secund, cele două perechi au mers cap la cap. Nu a existat niciun break, iar setul a ajuns în tie-break, acolo unde Querrey și Johnson au fost mai eficienți și s-au impus cu 7-5, fructificând prima minge de meci pe care au avut-o.

Pentru accederea în sferturile US Open, Horia Tecău și Kevin Krawietz vor primi 430 de puncte ATP și un cec în valoare de 93.000 de dolari.

Carlos Alcaraz, abandon la simplu

În proba de simplu, marți noapte s-a stabilit prima semifinală de pe tabloul masculin: Felix Auger Aliassime – Daniil Medvedev.

Canadianul Felix Auger Aliassime (15 ATP, 21 de ani) a profitat de abandonul spaniolului Carlos Alcaraz (55 ATP, 18 ani), care s-a retras în setul doi, la 6-3, 3-1 pentru adversar.

Rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) s-a calificat în penultimul act după victoria în patru seturi reușită în fața olandezului Botic van de Zandschulp (25 de ani, 117 ATP), scor 6-3, 6-0, 4-6, 7-5.

Azi se vor disputa ultimele două sferturi de finală de pe tabloul masculin de la US Open: Novak Djokovic – Matteo Berrettini și Alexander Zverev - Lloyd Harris.

Știm prima semifinală la fete

La feminin, s-a stabilit prima semifinală: Leylah Annie Fernandez – Aryna Sabalenka.

Canadianca Leylah Annie Fernandez (73 WTA, 19 ani) a trecut de Elina Svitolina (26 de ani, 5 WTA), scor 6-3, 3-6, 7-6 (5), în timp ce bielorusa Sabalenka (2 WTA, 23 de ani) a învins-o pe Barbora Krejcikova (9 WTA, 25 de ani), scor 6-1, 6-4.

În celelalte sferturi de fnală se vor întâlni Karolina Pliskova  - Maria Sakkari și Emma Răducanu – Belinda Bencic.

Citește și: 

Monica Niculescu și Gabriela Ruse scriu istorie pentru România la US Open » Performanță remarcabilă la New York

Simona Halep, impresionată de Emma Răducanu și Leylah Fernandez: „Vine o nouă generație din urmă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează