SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO „Mai întâi îți ia picioarele, apoi sufletul!” » Novak Djokovic pierde din nou set, dar e la 3 meciuri distanță să facă istorie!

Novak Djokovic / Sursă foto: Imago Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2021 16:55 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 17:17

Novak Djokovic (34 de ani) a mai făcut un pas spre titlul cu numărul 21 în turneele de Mare Șlem. Sârbul a avansat în sferturi la US Open, după victoria în patru seturi reușită în fața puștiului american Jenson Brooksby (20 de ani, 99 ATP), scor 1-6, 6-3, 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 58 de minute. 

Novak Djokovic luptă cu istoria la ediția din acest an de la US Open. Chiar dacă n-a mai fost la fel de dominant ca în alți ani, pierzând câteva seturi pe parcurs, numărul unu mondial s-a calificat în sferturi. A evadat rapid din capcana întinsă de promițătorul Jenson Brooksby, care i-a luat primul set lui Nole, iar apoi s-a revanșat în următoarele trei seturi, câștigate într-o manieră destul de autoritară.

Andy Roddick, elogii pentru Novak Djokovic: „Mai întâi îți ia picioarele, apoi sufletul!”

Victoria sârbului a stârnit admirație. În timpul meciului cu Brooksby, fostul lider mondial Andy Roddick a publicat pe contul său de Twitter un mesaj care s-a viralizat rapid. „Mai întâi îți ia picioarele, apoi sufletul. O trimitere directă la Novak Djokovic și la ferocitatea cu care își domină adversarii în timpul meciurilor. 

Sârbul a auzit de afirmația lui Roddick chiar în timp ce acorda interviul de la finalul partidei și a comentat amuzat: „Poate doar prima parte e adevărată, nu și a doua. Nu sunt aici pentru a lua sufletul nimănui, cu toții avem suflete minunate”, a afirmat liderul mondial. 

Noua favorită de la US Open? Un jucător din Ucraina, dialog cu GSP: „Svitolina merită! Ar fi ceva imens să câștige”
US OPEN
Noua favorită de la US Open? Un jucător din Ucraina, dialog cu GSP: „Svitolina merită! Ar fi ceva imens să câștige”

Teste și mai complicate îl pândesc pe Djokovic în tururile următoare. Alexander Zverev, omul care l-a „răpus” la Tokyo, îl așteaptă pe Nole la cotitură în semifinale, în timp ce adversarul din sferturi e Matteo Berrettini, cel pe care sârbul l-a învins în finala de la Wimbledon de anul acesta. 

Novak Djokovic luptă cu istoria la US Open 2021 

Sârbul încearcă să-și treacă în cont cel de-al patrulea turneu de Mare Șlem al anului, după ce s-a impus, pe rând, la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon Miza e dublă pentru Djokovic. Dacă se impune aici, face 21 de trofee majore, îi depășește pe Nadal și Federer și devine cel mai titrat jucător al tuturor timpurilor.

VIDEO Rezumatul meciului Novak Djokovic - Jenson Brooksby

Citește și alte știri din tenis:

Bianca Andreescu, OUT de la US Open! Eliminată în „optimi” după un meci-maraton

Emma Răducanu e în sferturi la US Open! Victorie zdrobitoare în fața jucătoarei care a eliminat-o pe Barty

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează