SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

EXCLUSIV „Doar Martina Hingis a avut o asemenea ascensiune” » Informații în premieră: cum au descoperit-o britanicii pe Emma Răducanu

Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images +46   FOTO
Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 11 septembrie 2021 09:55 / Actualizat sambata, 11 septembrie 2021 12:38

Înaintea finalei de la US Open dintre Emma Răducanu și Leylah Fernandez, antrenorul Sever Dron a analizat pentru Gazeta Sporturilor ascensiunea spectaculoasă a jucătoarei cu origini românești, oferind informații interesante despre programul prin care aceasta a trecut în Marea Britanie. 

- Domnule Sever Dron, cum ați caracteriza-o pe Emma Răducanu? Cum vi se pare ce a realizat la acest US Open?
- Mă alătur tuturor comentatorilor, căci cu adevărat parcursul Emmei este ieșit din comun și nici măcar Serena Williams nu a reușit o asemenea performanță, ea jucând numai pe tabloul principal, iar Emma vine cu încă trei victorii din calificări. 

Aceste victorii au ajutat-o să își perfecționeze tehnica, să capete încredere, să fie relaxată, căci își atinsese primul obiectiv, acela de a se califica pe tabloul principal, restul fiind numai un bonus excepțional, lucru care i-a permis să joace fără presiune.

- E ceva ce ați remarcat în victoria cu Sakkari?
- În meciul cu Sakkari, Emma a avut tot timpul o atitudine pozitivă, continuând să își facă jocul ei ofensiv, chiar și în momentele mai importante, pe care le-a tratatat ca și cum ar fi fost puncte oarecare! 

Emma Răducanu, prin ochii lui Sever Dron: „Doar Martina Hingis a avut o asemenea ascensiune”

- Vă aduce aminte de cineva această jucătoare? De exemplu, au fost voci care au comparat-o cu Martina Hingis.
- În trecut, numai elvețianca Martina Hingis a avut o asemenea ascensiune. În acea epocă, Martina a impresionat prin gândirea ei tactică, dar s-a împiedicat într-o finală la Roland Garros împotriva lui Steffi Graf. Rezultatele Emmei Răducanu nu sunt întâmplătoare. Ele sunt fructul unei analize amănunțite de acum 7-8 ani a Federației Engleze de Tenis. 

Spun acest lucru în cunoștință de cauză, căci în anul 2014 Emma reprezenta Marea Britanie în "Winter Head Cup under 12 years" competiție pe echipe unde calificările s-au jucat în România, la T.C.2000 Academia „Sever Dron”. Marea Britanie s-a calificat alături de Ucraina în finală. Discutând cu John Trehearn, antrenorul din acea vreme, am înțeles că Federația Engleza a început o organizare pe 4 zone geografice, cu selecții corespunzătoare, unde se făcea o învățare a tenisului prin aceeași metodă unitară. Scopul organizării era de a permite jucătorilor talentați și muncitori să ajungă la nivel înalt. Cred că rezultatele se văd astăzi.

Emma Răducanu și 10 lucruri inedite: marile pasiuni din afara terenului, bornele de la US Open + cum vorbește românește
US OPEN
Emma Răducanu și 10 lucruri inedite: marile pasiuni din afara terenului, bornele de la US Open + cum vorbește românește

- Ce o face atât de redutabilă la doar 18 ani? A jucat deja 9 meciuri la US Open și n-a pierdut vreun set.
- Deocamdată, Emma nu are meciuri cu miză și răsturnări de situație deci este "fresh", fără să își pună multe întrebări, iar jocul ei continuă să fie eficace. Mă întreb, totuși, ce se va mai întâmpla în perioada următoare, fiindcă mă gândesc și la Iga Swiatek, care pare că a pierdut din spontaneitatea care a caracterizat-o când a câștigat Roland Garrosul.

- Ce anticipați pentru această finală surprinzătoare cu Leylah Fernandez? Cum credeți că se vor desfășura ostilitățile?
- Ar fi pretențios din partea mea să anticipez un rezultat al finalei, căci tenisul este un sport atât de complex. Cele două parcursuri ale finalistelor sunt diferite, cu specificația că Leyla a trebuit să treacă prin momente mai dificile decât Emma. 

Emma Răducanu / Sursă foto FOTO: Guliver/Getty Images
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO

Citește și alte știri despre Emma Răducanu:

„Înăuntrul meu, am știut asta” » Ce strategie a avut Emma Răducanu pentru US Open + ce s-a întâmplat în singura întâlnire cu Leylah Fernandez, cealaltă „senzație” din finală

VIDEO De necrezut! Emma Răducanu e în finală la US Open, după o nouă victorie fulminantă! Adversara din ultimul act

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Septembrie 2021, 12:50

...minunat articol...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close