SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US OPEN // Sharapova, prădător nocturn: se prelungește recordul personal impresionant

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 02 septembrie 2018 17:46

Maria Sharapova (22 WTA) și-a păstrat neatins bilanțul în sesiunile de seară la New York, adunând după succesul cu Jelena Ostapenko (10 WTA) cea de-a 22-a victorie din tot atâtea meciuri disputate sub reflectoare. 

Pentru al doilea an la rând, rusoaica ajunge în a doua săptămână de la US Open, iar meciurile disputate seara se pare că o hrănesc cu energie și inspirație.

Întâlnind-o pe Jelena Ostapenko, campioana de la Roland Garros 2017, în turul al 3-lea, Sharapova a gestionat duelul cu maturitate. A acceptat ziua nesigură a letonei, garnisită cu 40 de erori neforțate, iar în momentele decisive s-a impus, cu precizie și personalitate.

Și s-a impus, 6-3, 6-2, o desfășurare foarte diferită de precedentul lor duel, pe zgura de la Roma. Atunci Maria câștigat mult mai greu, 7-5 în decisiv. "Este o jucătoare fenomenală și o campioană de Grand Slam", a explicat rusoaica de ce a tratat confruntarea cu maximă seriozitate. "Nu am intrat pe teren sperând că va fi ușor".

Amintiri cu Clijsters

Această victorie este a 22-a pentru Șarapova în sesiunile de seară la New York. O serie neîntreruptă, care îi aureolează imaginea de stăpână a nopții newyorkeze. "Nu-mi amintesc câți ani aveam când am jucat primul meu meci în ultima sesiune, dar sunt sigură că eram suficient de mică pentru a fi intimidată de oraș, de lumini și de atmosferă, de zgomot.

Așa cum ar fi orice tânără", a dezvăluit ea la conferința de presă de după. "Dar am răsturnat aceste impresii. Acum prosper în condițiile date. Îmi place atmosfera. Îmi place că publicul știe să ovaționeze sonor. Cred că una dintre cele mai zgomotoase tribune a fost când am jucat cu Clijsters. Am pierdut acel meci, dar îmi amintesc că abia revenisem și am simțit sprijinul spectatorilor. Nici nu am jucat atunci cel mai bun tenis al meu, totuși, a fost una dintre cele mai nebunești partide din cariera mea. Am simțit că fanii mă ajută".

Umătoarea adversară a Mariei este Carla Suarez Navarro (30 WTA), în "optimi". Până acum, Sharapova și-a jucat toate meciurile seara, primul pe arena "Louis Armstrong", celelalte două pe "Arthur Ashe". Ce urmează oare?

"Înfloresc atunci când joc sub reflectoare la New York. Îmi place mult. Iubesc această provocare"
Maria Șarapova

38 de victorii
și 10 înfrângeri are rusoaica la US Open, acolo unde a câștigat titlul în 2006 și a mai atins semifinalele în 2005 și 2012

Vezi și:  VIDEO Punctul anului în ATP? Federer a găsit un răspuns genial la scurta lui Kyrgios, iar australianul a rămas împietrit

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
347655969058390
Ion Popescu  •  03 Septembrie 2018, 00:05

Nici pana acum GSP nu a aflat ca Romania mai are o reprezentanta la US Open. Pe Olaru Ioana care s-a calificat in sferturi la dublu mixt. GSP ne tot intoxica cu Sharapova. Din patriotism romanesc.

347655969058390
Ion Popescu  •  02 Septembrie 2018, 23:49

@bazinga. Da ! La US Open este implicat statul paralel. Dar si statul perpendicular si cel oblic.

129465764666798
Cuza Voda  •  02 Septembrie 2018, 21:43
Postat de Szasz Andrei pe 02 Septembrie 2018, 19:19

Sharapova este programata intotdeauna seara, ca un star de cinema, indiferent de locul din clasament, iar Simona a fost nevoita sa joace cu caldura si soarele in cap, la miezul zilei. Asa-s americanii, vor show si ii favorizeaza pe cei care il pot oferi, cum e Sharapova, Serena, Stephens sau...Bouchard !

ai perfecta dreptate, decate ori joaca halep in sua e pusa sa joace amiaza cand e caldura mai mare, iar sharapova si americanele doar sear pe racoare. ar trebui sa joace alternativ.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează