SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Atenție, vine Karolina Muchova! Ce urmează pentru Sorana Cîrstea la US Open: „E de modă veche. Asta e cea mai importantă armă a ei”

Karolina Muchova // foto: Imago Images
Karolina Muchova // foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2023 22:55 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 09:14

Calificată în premieră în sferturile US Open, pentru Sorana Cîrstea (33 de ani, locul 30 WTA) urmează un duel cu Karolina Muchova (27 de ani, 10 WTA) pentru accederea în semifinale.

Sorana Cîrstea a reușit o performanță fenomenală, calificarea în sferturile US Open. Este a doua oară când Sorana atinge această rundă într-un turneu de Grand Slam, iar românca nu are gând să se oprească aici.

Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în „sferturi” la US Open: „Zâmbesc după mulți ani în care am muncit din greu și nu am fost răsplătită”
US OPEN
Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în „sferturi” la US Open: „Zâmbesc după mulți ani în care am muncit din greu și nu am fost răsplătită”

Urmează Sorana Cîrstea - Karolina Muchova la US Open

Următoarea adversară a româncei va fi Karolina Muchova, jucătoare din Republica Cehă pe care Sorana a mai înfruntat-o de 4 ori în carieră. Din nefericire pentru Cîrstea, „directele” sunt de partea Karolinei, scor 3-1.

Primul duel direct, jucat în 2020 la US Open, i-a revenit Karolinei, 6-3, 2-6, 7-6 (7). Următoarele 3 confruntări au avut loc toate în 2023: Muchova a câștigat la Dubai și Montreal, Sorana s-a impus la Miami.

În general, duelurile dintre Cîrstea și Muchova au fost echilibrate, disputate pe muchie de cuțit. Excepția o reprezintă chiar singura victorie a româncei, când Sorana a închis meciul în oră și jumătate de joc, 7-5, 6-1.

Karolina Muchova, în cel mai bun moment al carierei

Muchova se află în cel mai bun moment al carierei. Niciodată nu a fost mai sus de locul 10 WTA, iar în acest an are un palmares foarte bun, 33 de victorii, doar 12 eșecuri.

Precum în cazul Soranei, acest sfert de finală este cea mai bună performanță la US Open și pentru Muchova. Totuși, spre deosebire de româncă, Karolina a ajuns și mai sus în turneele de vârf din tenis. 

S-a întâmplat chiar în acest an, pe zgură, la Roland Garros, unde Muchova a ajuns până în finală. Iga Swiatek a învins-o, 6-2, 5-7, 6-4.

Cum joacă Muchova, următoarea adversară a Soranei Cîrstea

Jucătoare de mână dreaptă, Muchova are un joc caracterizat de agresivitate și un arsenal variat de lovituri. Ea lovește puternic și reușește lovituri câștigătoare din cele mai complicate poziții.

„Încă de când eram copil am fost foarte competitivă și mi-au plăcut stiluri diferite. Dacă ne uităm la videoclipuri de când eram foarte mică, vedem că și atunci mergeam la fileu și apelam la «scurte»”, explica Muchova în vară, în timp ce avea un parcurs de neuitat la Roland Garros.

Este o jucătoare de modă veche. Practică un tenis clasic, nu are o armă principală, arma ei cea mai importantă fiind varietatea loviturilor. E foarte bună pe slice, mai bună decât majoritatea jucătoarelor, și aruncă destul de des «scurte». Nici nu știi ce are de gând să facă, dacă urmează o lovitură puternică sau va alege «scurta»

- Martina Navratilova, despre Karolina Muchova

Tot din tenis: 

Simona Halep, apărată de un sfertfinalist de la US Open: „O rușine! Simona e într-un purgatoriu, din cauza ITIA”

Andreea Mitu, primul titlu la simplu după 4 ani! » S-a impus la Praga și urcă 141 de locuri în clasamentul WTA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
cipinho79
cipinho79  •  04 Septembrie 2023, 13:47

Sorana are acum un culoar extrem de favorabil pana in finala, trebuie doar sa-si pastreze forma buna si sa creada in ea. in ultimii 3 ani a luat US Open 2 jucatoare cu origini romanesti, mai intai Bianca Andreescu, apoi Ema Raducanu, de ce n-ar lua si Sorana acum?

parpalache
parpalache  •  04 Septembrie 2023, 10:32

Greu spre imposibil sa o bata!Este calma și are lovituri variate,inclusiv faimoasele slice-uri(„scurte”)!

Trandafir
Trandafir  •  04 Septembrie 2023, 08:24

Succes Sorana ! Hai ca poti !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează