SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US OPEN // Verdict dur pentru Nadal după accidentarea de la US Open: cât va sta departe de teren + ce competiții ratează

Un Rafael Nadal deznădăjduit salută fanii la plecaea de pe
Un Rafael Nadal deznădăjduit salută fanii la plecaea de pe "Artur Ashe". Accidentările îl împiedică din nou să lupte pentru un titlu mare // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 septembrie 2018 20:31

Rafael Nadal, 32 de ani, liderul mondial din ATP, s-a retras în semifinala de la US Open cu Juan Martin del Potro. Argentinianul conducea cu 7-6, 6-2, însă ibericul nu a mai putut continua partida din cauza durerilor la genunchiul drept.

Rafa a efectuat azi mai multe teste, iar rezultatele nu sunt unele îmbucurătoare. Conform unor informații apărute pe Twitter, Nadal se confruntă cu o leziune la tendonul rotulian al genunchiului drept, urmând să stea departe de terenurile de tenis aproximativ o lună.

Ceea ce înseamnă că Nadal va rata confruntarea de săptămâna viitoare din semifinalele Cupei Davis dintre Spania și Franța, întreg sezonul asiatic (Beijing + Shanghai) fiind și el în pericol.

În funcție de cum va decurge recuperarea, Nadal ar putea lua o decizie mult mai drastică: să nu mai joace deloc în 2018 pentru a fi 100% pregătit pentru sezonul următor. În acest caz, Nadal ar rata și Mastersul de la Paris, dar și Turneul Campionilor de la Londra.

Ipotetica decizie a ibericului nu ar trebui să fie una surprinzătoare, acesta luându-și de-a lungul carierei unele pauze lungi în urma accidentărilor pe care le-a suferit.

Nadal e lider în clasamentul ATP, cu 10.040 puncte, având un avantaj de aproape 3.000 de puncte față de Roger Federer, care are 7080 puncte.

Vezi și: Nadal a rupt tăcerea la conferința de presă de după abandonul cu Del Potro » Cu ce probleme se confruntă și ce promisiune face: "Am multă experiență, știu ce trebuie să fac"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  09 Septembrie 2018, 12:45

Este pauza necesara pentru a mai elimina "EPO" din organism. Se ia periodic. A facut-o si Djokovic, si Federer. Talentul este incontestabil. Totusi, organismul uman are niste limite. Acesti sportivi le-au depasit cu mult si nu datorita medicinii sportive, ci datorita chimiei

maxp
maxp  •  09 Septembrie 2018, 09:10
Postat de bazinga pe 08 Septembrie 2018, 22:46

Pe ce te bazezi cand spui asta,sau esti malitios?

Eram doar ironic, nu malitios. Mi-a placut cum s-a scris ca "rateaza" semifinala de Cupa Davis. Sunt curios daca se punea problema in vreun fel sa joace.

titiduru22
titiduru22  •  09 Septembrie 2018, 04:47

Saracu' o avea bani sa-si plateasca hangaralele luna viitoare daca nu poate juca ?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează