SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US OPEN // VIDEO Grigor Dimitrov a reușit surpriza și l-a eliminat pe Roger Federer în „sferturi”: „Trebuie să accepți înfrângerile”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 septembrie 2019 09:57

Roger Federer (3 ATP, 38 de ani) s-a oprit în sferturile de finală de la US Open, după înfrângerea suferită în fața bulgarului Grigor Dimitrov (78 ATP, 28 de ani).

Elvețianul a pierdut în cinci seturi, scor 6-3, 4-6, 6-3, 4-6, 2-6, după trei ore și zece minute de joc.

În semifinale, Dimitrov se va duela cu Daniil Medvedev (5 ATP, 23 de ani), după ce rusul a trecut de elvețianul Stan Wawrinka (24 ATP, 34 de ani), cu scorul de 7-6, 6-3, 3-6, 6-1, după două ore și 33 de minute de joc.  

„Am înţeles că trebuia să îl forţez să rămână pe teren, iar în setul al cincilea era clar că nu e la sută la sută din capacitate. În primul set am fost nervos, iar el a servit bine şi am vrut doar să mă menţin în meci. Sunt pur şi simplu fericit!”, a spus Dimitrov, la finalul partidei.  

Bulgarul a ajuns în premieră în semifinale, cea mai bună performanță atinsă la US Open fiind 16-imile în 2014, respectiv 2016. 

De cealaltă parte, Federer nu a reușit să treacă de „optimi” în sezonul trecut, iar anul acesta a simțit că poate ajunge cel puțin până în semifinale.  

Sunt dezamăgit acum că s-a terminat, pentru că simțeam că am început să joc bine. E o oportunitate ratată oarecum, pentru că am condus, iar dacă treceam cumva, aveam două zile la dispoziție să mă recuperez, dar trebuie să accepți înfrângerile. Sunt parte din sport. Viața e ok, mă gândesc acum la timpul alături de familie”, a spus Federer, după meci. 

Cealaltă semifinală se va disputa între învingătorii meciurilor Matteo Berrettini (25 ATP, 23 de ani) - Gael Monfils (13 ATP, 33 de ani), respectiv Diego Schwartzman (21 ATP, 27 de ani) - Rafael Nadal (2 ATP, 33 de ani).

VEZI ȘI:

US OPEN // VIDEO Serena Williams și-a „distrus” adversara și s-a calificat în semifinale! O va întâlni pe Elina Svitolina

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  04 Septembrie 2019, 14:37

Prima victorie a bulgarului in fata lui Federer. Acesta a "reusit" o contraperformanta care probabil e unica in cariera lui: in setul decisiv n-a castigat niciun punct pe serviciul adversarului. A fost doar o dubla greseala a lui Dimitrov care a facut ca totusi sa nu apara la rubrica aceea un 0 absolut in dreptul lui Fed.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează