SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Ușor, dar foarte greu » Simona Halep debutează la Australian Open împotriva unei jucătoare din calificări

Meciurile de la Australian Open vor fi televizate de Eurosport
Meciurile de la Australian Open vor fi televizate de Eurosport

Articol de - Publicat sambata, 16 ianuarie 2016 00:00

Pe jumătatea de tablou a numărului doi mondial au nimerit Cornet, Ivanovici, Keys, Makarova, Venus Williams, Victoria Azarenka sau Garbiñe Muguruza. România are cinci jucătoare pe tabloul principal și doar Monica Niculescu evoluează luni, în prima zi a competiției de la Melbourne.

Tragerea la sorți a tabloului feminin de la Australian Open a prins-o pe Simona la Sydney, acolo unde se pregătea să evolueze contra Svetlanei Kuznețova în semifinale.

"Cei din echipa mea mi-au spus cu cine joc în primul tur. Atîta tot. Vă rog nu-mi spuneți cu cine sînt pe aceeași parte de tablou", a spus românca după ce a pierdut în fața rusoaicei. "Nu vreau să știu. Vreau să o iau meci cu meci, să joc cel mai bun tenis al meu. Nu am foarte multe așteptări, vreau să dau totul și să mă bucur. Îmi doresc să cîștig cît mai multe meciuri", a completat Simona. 

A doua favorită a turneului va debuta marți la Melbourne împotriva unei jucătoare venite din calificări.

Pe jumătatea sa de tablou s-au așezat destul de multe jucătoare cu nume grele. Dacă e să ținem cont de capii de serie, Simona ar trebui să o întîlnească în optimi pe Madison Keys, în sferturi de finală pe Venus Williams, iar în semifinale pe Garbiñe Muguruza.

Însă surprizele au apărut tot timpul, iar românca ar putea da peste o jucătoare împotriva căreia are bilanț negativ încă din turul al doilea. Scorul întîlnirilor directe dintre Alizé Cornet și Simona Halep este 3-1.

La ultimele două ediții, Halep a reușit să ajungă pînă în sferturile de finală.

Pe jumătatea Serenei Williams, care o întîlnește luni pe Camila Giorgi, s-au înghesuit Maria Șarapova, Belinda Bencic, Agnieszka Radwaska, Eugenie Bouchard sau Petra Kvitova.

În afară de Simona Halep, pe tabloul principal de la Australian Open mai sînt patru românce. Monica Niculescu e singura care va juca din prima zi. Ea urmează să o întîlnească pe Teliana Pereira. Marți, pe lîngă Simona, vor mai juca Irina Begu, Alexandra Dulgheru și Andreea Mitu.

Adversarele româncelor

Luni
Monica Niculescu-Teliana Pereira (46 WTA)

Marți
Simona Halep (2)-Jucătoare din calificări
Irina Begu (29)-Johanna Larsson (54 WTA)
Alexandra Dulgheru-Storm Sanders (383 WTA)
Andreea Mitu-Julia Goerges (43 WTA)

Top 5 favorite la trofeu în opinia caselor de pariuri

Serena Williams 4.00
Victoria Azarenka 5.00
Simona Halep 10.00
Maria Şarapova 11.00
Garbine Muguruza 13.00

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează