SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

Venus Williams, ca vinul vechi! » A învins-o la Cincinnati pe numărul 16 mondial, cu 17 ani mai tânără decât ea

Venus Williams la Cincinnati Foto Michael Cummo
Venus Williams la Cincinnati Foto Michael Cummo

Articol de - Publicat marti, 15 august 2023 15:10 / Actualizat marti, 15 august 2023 15:12

Venus Williams, 43 de ani, locul 533 mondial, a învins-o pe Veronika Kudermetova, 26 de ani, ocupanta poziției 16 WTA, cu 6-4, 7-5 în turul 1 la Cincinnati, prima ei victorie de Top 20 în ultimii 4 ani

Venus Williams, septupla campioană de Grand Slam care a împlinit 43 de ani în iunie, încă este capabilă de rezultate surprinzătoare. Chiar dacă a jucat puțin de la începutul sezonului și a avut de gestionat probleme medicale, precum accidentarea la genunchiul drept suferită la Wimbledon în partida cu Elina Svitolina.

Americanca a declarat recent, în timpul turneului de la Montreal, că „sunt de atât de mult timp în circuit... Dar simt că mai am lucruri de făcut”. Ceea ce s-a și întâmplat în partida cu mai tânăra și categoric mai bine clasata adversară din Rusia, un duel care a durat aproape două ore și care a fost întrerupt de două ori de ploaie.

Venus Williams, început lent, final dominant

La început, părea că nu va avea șanse în fața Veronikăi, care a reușit două break-uri, în game-urile 1 și 5. Apoi însă, aruncând pe teren voință și spirit de luptă, Williams a revenit extraordinar și, cu 5 game-uri la rând, și-a adjudecat setul întâi, 6-4.

În cel de-al doilea ambele au avut șanse, însă finalul i-a aparținut lui Venus Williams, break în game-ul 10, apoi Kudermetova, demoralizată, a cedat, comițând două duble greșeli sub presiune.

9 lovituricâștigătoare a reușit Venus Williams, mai puține decât Kudermetova, 16, rusoaica greșind însă neforțat de 33 de ori, iar americanca doar de 15

„Cred că sunt la un nivel mai bun decât la începutul anului”, a declarat Williams după meci, în conferința de presă. „Am fost îngrijorată din cauza întreruperilor din cauza ploii, sunt traumatizată de la Auckland încoace de toate aceste pauze. 

Apoi m-am accidentat, a trebuit să stau deoparte, am schimbat serviciul, am revenit. Mă gândeam: «Doamne, să nu mi se întâmple asta din nou!»”.

Ce a schimbat Venus Williams

Întrebată ce s-a schimbat în bine în ultima perioadă, americanca a indicat că a ajutat-o mult faptul că a jucat în mod regulat.

„Serviciul meu e mai bun. Serviciul al doilea e mai bun”, a explicat, ceea ce contează în jocul ei în care uneori dublele greșeli au influențat rezultatul anumitor meciuri. 

Este vorba, pur și simplu, despre a juca meciuri. Nu poți reproduce asta la antrenament, în special când faci o pauză lungă”, a mai spus Venus.

„Trebuie să te pui continuu în această poziție, de a juca. În acest punct mă aflu eu acum. Sunt bine din punctul de vedere al jocului, dar să fii efectiv pe teren, concurând, e cu totul altceva”, a spus fostul lider mondial.

Serena i-a trimis un mesaj după victorie. „Mă încurajează să mă ridic la nivelul maxim fiindcă știe ce am în mine. Știe în ce poziție mă aflu. Știe ce înseamnă să ai ceva de dat și doar să ai nevoie de o oportunitate”, a dezvăluit Venus.

Am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a fi aici în cel mai scurt timp, în cea mai bună formă posibilă pe care am putut-o pune cap la cap. De aceea sunt mulțumită, să pot să câștig după ce am avut puțină vreme la dispoziție pentru a mă pregăti - Venus Williams

Ea o va întâlni în runda secundă pe învingătoarea dintre Qinwen Zheng (Chn) și Aliaksandra Sasnovich, bielorusa venită din calificări.

Citește și: 

Jannik Sinner, cel mai nou campion Masters 1000, exemplu de modestie: „Vreau să le semăn părinților mei”
ATP TORONTO
Jannik Sinner, cel mai nou campion Masters 1000, exemplu de modestie: „Vreau să le semăn părinților mei”
Craiova vrea în Europa sezonul viitor » 7 transferuri importante pentru a reveni în cupele continentale după 4 ani
TRANSFERURI
Craiova vrea în Europa sezonul viitor » 7 transferuri importante pentru a reveni în cupele continentale după 4 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează