SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Venus Williams vrea să joace până la 50 de ani: „Nu s-a mai întâmplat până acum!”

Venus Williams la un antrenament pe iarba de la Wimbledon FOTO Guliver/GettyImages
Venus Williams la un antrenament pe iarba de la Wimbledon FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 01 iulie 2023 22:37 / Actualizat duminica, 02 iulie 2023 09:21

Venus Williams (43 de ani) nu are planuri de retragere, ea o va întâlni în primul tur la Wimbledon, turneu care debutează luni, pe Elina Svitolina.

Venus Williams va bifa a 24-a participare la Wimbledon. Prima sa ediție a fost tocmai în 1997, iar până acum a fost absentă doar în 2013 și 2020. Venus s-a impus de cinci ori pe iarba de la All England Club în 2000, 2001, 2005, 2007, 2008, jucând alte patru finale.

Americanca a primit un wild card pentru a putea evolua pe tabloul principal, ea ocupând în această săptămâna poziția 554 WTA. Înainte de a lua startul în cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului, Venus Williams a vorbit despre planurile sale de viitor.

Întrebată în cadrul unei conferințe de presă dacă intenționează să joace până la 50 de ani, americanca a răspuns: „Nu s-a mai întâmplat până acum și dacă e cineva care ar fi în stare, eu sunt aceea!".

Cea mai în vârstă câștigătoare de la Wimbledon este Martina Navratilova care s-a impus în 2003, la dublu mixt, pe când avea 46 de ani și 261 de zile.

Venus Williams și amintirile de la prima participare

Venus și-a amintit și de primul său meci la All England Club disputat în 1997. Ea a pierdut atunci în primul tur în fața Magdalenei Grzybowska. „A plouat cinci zile la rând. Am stat mult în vestiar așteptând să joc. Am evoluat pe Terenul 1 în anul în care a fost inaugurat. E incredibil că m-am întors. Nu e nimic ca iarba verde de la Wimbledon", a spus ea. A găsit totuși un inconvenient, acela că nu o mai are alături pe sora sa Serena, care s-a retras anul trecut din tenis.

Venus Williams vrea să joace până la 50 de ani: „Nu s-a mai întâmplat până acum!”
Venus Williams la prima sa participare la Wimbledon FOTO Imago Images

Întrebată despre cum percepe ea schimbările de la All England Club, Venus a răspuns: "Cea mai importantă schimbare a fost în 2007, când s-a decis ca premiile să fie egale la masculin și feminin. S-au mai schimbat și alte lucruri în materie de infrastructură, dar astfel de locuri sunt istorice și vrei să simți istoria, așa că toate schimbările au fost făcute cu multă grijă".

Elina Svitolina: „Are o pasiune extraordinară pentru acest sport"

Venus Williams, are suferă din 2011 de o boală autoimună numită Sjögren, o întâlnește în primul tur al acestei ediții pe Elina Svitolina, jucătoarea care a beneficiat și ea de un wild card. Partida este programată luni, în prima zi a turneului, pe Terenul Central. 

Lui Venus îi place să joace aici. E impresionant că încă vrea să joace, e o campioană imensă. A realizat extrem de multe lucruri, nu știu dacă eu o să mai joc la vârsta ei, nici măcar nu știam dacă o să mai fiu într-o formă atât de bună cum este ea, evoluează cu o pasiune extraordinară pentru acest sport. Am mult respect pentru ea", a spus Svitolina, (26 de ani). Jucătoarea din Ucraina a revenit în circuit în luna aprilie după ce a devenit mamă.

3-1 este scorulîntâlnirilor directe dintre Elina Svitolina și Venus Williams, americanca impunându-se în 2015 la Roma, prima lor confruntare

Venus Williams, două turnee înainte de Wimbledon

Venus s-a întors în circuit luna trecută după ce nu mai evoluase din ianuarie, de la Auckland, din cauza unei accidentări. „E o provocare să revin în circuit și să încerc să câștig partide, trebuie să fiu pregătită pentru un nivel cât mai înalt", spunea ea atunci. Americanca a jucat două turnee înainte de Wimbledon, s-Hertogenbosch, unde a pierdut în primul tur, și Birmingham, unde a ajuns până în turul al doilea.

5 trofeela simplu are în palmares Venus Williams la simplu, ele fiind cucerite în 2000, 2001, 2005, 2007, 2008

6 trofeea cucerit Venius Williams la Wimbledon în 2000, 2002, 2008, 2009, 2012, 2016

Citește și: 

Emoții pentru Iga Swiatek înainte de Wimbledon » A declarat forfait: „Sunt deziluzionată”

S-au tras la sorți tablourile principale de la Wimbledon » Cu cine joacă reprezentantele României + Care sunt meciurile la masculin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  02 Iulie 2023, 13:07

Mai degraba sa se joace.E penibila,dar e greu sa-si dea seama.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  02 Iulie 2023, 13:02

Du-te bre acasa si uita-te la telenovele.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează