SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Verde amar » Irina Begu s-a oprit ieri în turul secund la Wimbledon

Articol de , - Publicat vineri, 27 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 26 iunie 2014 23:19

Românca, revenită în Top 100 după rezultatele bune din sezonul de zgură, a împins-o în 3 seturi pe Andrea Petkovic, dar a cedat pînă la urmă, 4-6, 6-3, 1-6

Au aşteptat 3 ore şi jumătate pînă cînd au putut să intre pe Terenul 12, ca să-şi înceapă meciul din turul secund. Înainte, Jiri Vesely şi Gaël Monfils încinseseră iarba şi crescuseră anxietatea cu partida lor aprigă, întinsă pe 5 seturi. Irina Begu şi Andrea Petkovic nu se mai înfruntaseră pînă ieri, dar fiecare ştia la ce să se aştepte din partea celeilalte. Aveau o miză interesantă în faţă, calificarea în turul al 3-lea la Wimbledon, ţintă pe care jucătoarea germană o atinsese o dată, în 2011, pe cînd încă nu suferise acea serie rea de accidentări care a îndepărtat-o de tenis luni bune. Pentru Irina, în schimb, calificarea în runda a doua era deja cea mai bună performanţă a ei pe iarba de la All England Club.

Serviciu duşmănos
În primul act, un break făcut de Petkovic în game-ul al patrulea, consolidat apoi de trei ori, i-a oferit avantajul pe tabelă, 6-4. Obişnuită cu bătăliile lungi, intense, Irina a revenit în setul următor, în care a cîştigat de două ori contra serviciului, dar şi l-a pierdut şi pe al ei o dată. 6-3 pentru româncă şi decisivul era singura opţiune de departajare. Acolo însă, serviciul lui Begu s-a scurtcircuitat complet, ea nereuşind să şi-l conserve nici măcar o dată. De-a lungul meciului, a făcut 4 duble greşeli şi a avut un procentaj de frecvenţă destul de scăzut la primul, 52%. Asta i-a subminat încrederea, mai ales pe final. Petkovic s-a impus cu 6-1 în setul al treilea şi merge mai departe. Iar Irina rămîne cu prima ei victorie pe tabloul londonez, sperînd într-un verde mai zîmbitor în anii care vin.


43.000 de lire sterline a primit Irina Begu pentru prezenţa în turul secund la ediţia actuală a Wimbledon-ului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
milici
milici  •  28 Iunie 2014, 08:48

O elimina şi dacă juca cu o cîrjă în loc de rachetă , după cum s-a bătut singură Bengoasa !

magura
magura  •  27 Iunie 2014, 11:29

Felicitari Irina! Lasa, la anul poate vei merge mai sus in turneu!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close