SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Viața în 10 ore » Cum a trăit Simona Halep revenirea pe teren la Indian Wells: ”Sunt o persoană diferită”

Simona Halep a traversat cu bine primul meci după mai bine de o lună de pauză // FOTO Jimmie48Photography
Simona Halep a traversat cu bine primul meci după mai bine de o lună de pauză // FOTO Jimmie48Photography

Articol de - Publicat luni, 13 martie 2017 00:00

Simona Halep a trecut, 6-4, 6-1, de Donna Vekici în turul 2, după 5 săptămâni de pauză și după ce aflase că bunicul ei a murit.

"Sunt o persoană diferită față de anul trecut. Mai mult, văd viața în mod diferit în numai 10 ore. Totul s-a schimbat în mintea mea". Nu trecuse prea mult timp de la o victorie solidă în fața unei jucătoare în urcare și reflecția Simonei surprinde.

"S-a întâmplat ceva trist în familia mea. Bunicul meu a murit. Am fost apropiată de el... E greu, dar așa e viața, bine că am putut câștiga. E un lucru pozitiv pentru mine".

Bunicul, din partea tatălui, Papu, cum îl numea ea, avea 82 de ani și de o lună era bolnav. "Sper să putem trăi atât de mult", adaugă Simona.

"Când eram junioară, făcea glume, motivându-mă în același timp – spunea că trofeele mele sunt din tinichea. Iar atunci când am reușit să ajung în top, a fost foarte mândru de mine", scrisese ea într-un mesaj emoționant postat pe pagina de Facebook.

Necunoscute după pauză

O zi cu multe evenimente. Vestea tristă primită de acasă nu a anulat meciul pe care îl avea de disputat. Nici nu l-a făcut mai puțin important. Doar diferit. Halep revenea pe terenuri, pentru o partidă oficială, după o pauză de 5 săptămâni.

A luat-o pentru a-și îngriji genunchiul stâng capricios, care scotea colți de durere mai ales în timpul meciurilor. A sărit peste turneele de la Doha și Dubai, pe care le-a câștigat în trecut, și a ales Indian Wells drept punct de restart.

Ca favorită 4, a stat în primul tur, iar în al doilea a întâlnit-o pe Donna Vekici. Croata în vârstă de 20 de ani care, de când a început să lucreze cu Iva Majoli, campioana de la Roland Garros 1997, și-a limpezit vizibil jocul.

Cum va arăta Halep, având în vedere pauza? Cum va rezista genunchiul? Va putea Vekici să repete evoluția din primul tur, când o învinsese pe Alison Riske? Tânăra croată are lovituri explozive, puternice, îmblânzite când și când de o scurtă. Are jocul capabil să deranjeze. Dar mai are și psihic încă fragil, în curs de fortificare.

Multe întrebări înaintea unei partide disputate pe Terenul Central, spre seară la Indian Wells. Și răspunsurile au început să vină încă de la primele puncte.

Un prim set competitiv, cu multe break-uri, în care Vekici a fost adversarul pe care oricine l-ar lua în calcul. Simona și-a găsit treptat traseele cunoscute și a redescoperit agresivitatea din spatele terenului ca pe un sâmbure dezvelit strat cu strat.

Cheia de la serviciu

Duble greșeli din abundență în contul Donnei, dar nici Simona nu e mulțumită de serviciul ei. Chemată pentru sfaturi, Iva Majoli îi vorbește calm și autoritar, lansând acel îndemn atât de des întâlnit în tenisul de azi: "otvariai terena". "Deschide terenul" adică.

Halep vrea mai multe prime servicii în teren, Darren Cahill îi spune că procentajul e "just fine", dar ea insistă și primește sugestii. După atâtea break-uri, românca e capabilă să consolideze în final și să câștige primul act cu 6-4.

În al doilea, devine tot mai autoritară, Vekici – tot mai instabilă și neîncrezătoare. Game-urile se adună repede, e 4-0 din câteva clipiri. Deplasarea e testată și genunchiul rezistă, Simona face sprinturi pentru a ajunge la scurte, e tot mai vioaie.

Și chiar amuzată, unul dintre puținele momente când statura scundă o ajută: nu reușește să agațe un lob al lui Vekici care iese în afara terenului. În final, 6-4, 6-1 și favorita 4 merge mai departe.

Spre o întâlnire și mai dură, cu Kristina Mladenovic. "Când nu am așteptări joc mai bine", a spus românca după meci. Poate fi sloganul ei la acest turneu.

"A fost destul de greu pentru mine să intru în ritm din cauza celor 5 săptămâni de pauză. M-am descurcat bine în setul al doilea și sunt mulțumită de felul în care am jucat. E o victorie bună, importantă"
Simona Halep

"Aici mă simt ca acasă. Când am câștigat turneul în 2015 a fost ceva grozav pentru mine, mult sprijin și de la spectatorii români, dar nu numai. Îmi place să joc pe acest teren"
Simona Halep

1-2e bilanțul Simonei Halep cu Kristina Mladenovic, care a câștigat primele lor două meciuri, românca reușind unica victorie la Cincinnati 2015

Dubluri câștigătoare

Florin Mergea și Aisam-Ul-Haq Qureshi au început cu o victorie colaborarea lor pe durata turneului de la Indian Wells. Ei au trecut sâmbătă de favoriții 7, Ivan Dodig și Marcel Granollers (Cro/Spa), cu 2-6, 6-3, 10-4, în o oră și 16 minute.

Ceva mai târziu, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer i-au imitat: 6-2, 4-6, 10-6 în fața lui Marin Cilici și Nikola Mektici (Cro/Cro), în o oră și 17 minute.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează