SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Victorie = eliberare » Irina Begu a trecut de noua speranță a Americii la Indian Wells

Irina Begu a reușit vineri doar a doua victorie din acest sezon și a 4-a din ultimele 6 luni // FOTO Guliver/GettyImages
Irina Begu a reușit vineri doar a doua victorie din acest sezon și a 4-a din ultimele 6 luni // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 12 martie 2017 00:00

Irina Begu a trecut vineri noapte de turul 1, după 6-1, 7-5 cu promițătoarea americancă Louisa Chirico.

Nu vorbește, dar ochii o fac uneori în locul cuvintelor. Au fost luni dificile pentru Irina, începând din toamna trecută. Vârfurile de încredere s-au tocit, dorința de a juca bine a devenit copleșitoare, aproape veninoasă, dar victoriile au ocolit-o.

Așa se întâmplă uneori în tenis, îți urmezi conștiincios programul, faci lucrurile ca înainte, dar ceva te contrazice tocmai pe teren, în timpul meciului.

Un punct ici, o eroare colo, un strop de ghinion, câteva fire de lipsă a inspirației, o mică durere... Nu se mai leagă. Și te panichezi undeva, în interior, în faldurile cele mai intime ale minții și ale inimii. Și știi că doar tu te poți debloca, trebuie doar să găsești declanșatorul potrivit.

Cifre favorabile

Poate pentru Irina Begu acest buton de reset apăsat să fi fost meciul de vineri noapte cu Louisa Chirico, din turul 2 de la Indian Wells, turneu Premier Mandatory. Românca aflată pe locul 32 mondial a dominat primul set în fața tinerei americance, 6-1, apoi și l-a adjudecat și pe al doilea, mai greu, 7-5.

În total, o oră și 50 de minute în care Begu a reușit să câștige mai multe puncte pe propriul serviciu, și cu primul, și cu al doilea, și să atace pe cel al adversarei. 13 mingi de break a avut, din care a valorificat 8, ea salvând, la rândul ei, 5 din 6.

Începând, poate paradoxal, cu perioada de după cucerirea celui de-al treilea titlu al carierei, la Florianopolis anul trecut, bilanțul Irinei a virat în negativ. Până la finele lui 2016, au urmat două meciuri câștigate, la Seul și Wuhan, și alte 8 pierdute. Startul lui 2017 a fost la fel de timorat, cu o singură izbândă, în turul inaugural la Australian Open, lângă 7 înfrângeri.

Anul trecut, a părăsit Indian Wells-ul după o singură partidă. Apoi însă, a crescut spectaculos la Miami, unde a ajuns în turul 4, după două dueluri epice cu Lisicki și Kristyna Pliskova. Iar de acolo i-a mers foarte bine și în sezonul de zgură care a urmat imediat.

Ciocnire dură

Runda următoare din California îi propune acum o încercare dificilă: întâlnirea cu Karolina Pliskova, numărul 3 mondial, una dintre jucătoarele care străbat o perioadă fastă de formă.

Asta în ciuda recentei înfrângeri de la Dubai, în fața lui Mladenovic, în turul secund. Anul acesta, cehoaica a cucerit deja două titluri, la Brisbane și Doha, a ajuns în "sferturi" la Australian Open și și-a câștigat ambele meciuri de simplu din întâlnirea de Cupa Fed cu Spania.

Există o singură întâlnire anterioară, câștigată de Irina la Tokyo, în 2011, 1-6, 6-3, 6-4, dar între timp Pliskova a progresat mult. Ceea ce va oferi și mai multă savoare noului duel. Și poate și mai multă încredere româncei.

41.350 $ și-a asigurat Irina Begu prin calificarea în turul al 3-lea la Indian Wells

Rezultatele Irinei la Indian Wells

2016 turul 1
2013 turul 2
2012 turul 2

Alte știri despre tenis

Alte două înfrângeri

Monica Niculescu nu a trecut de turul al doilea, înclinându-se cu 5-7, 2-6 în fața Timeei Bacsinszky, favorita 15 a turneului de categorie Premier Mandatory. Meciul a durat o oră și 47 de minute și este al treilea consecutiv câștigat de elvețiancă în fața româncei.

Astfel, scorul întâlnirilor directe a ajuns în echilibru, 4-4. Pe tabloul masculin, Marius Copil, care depășise cu succes calificările, a cedat în primul tur în fața argentinianului Horacio Zeballos.

A fost însă o luptă aprigă, câștigată de sud-american cu 6-7 (5), 7-6 (2), 6-4. Marius, 26 de ani, se află pe cel mai bun loc al carierei, 111.

Dublul atrăgător

Mai mulți jucători de Top 10 s-au înscris pe tabloul de dublu al turneului Masters 1000 de la Indian Wells, făcând seara de vineri extrem de interesantă pentru public.

Rafael Nadal a făcut pereche pentru prima dată cu Bernard Tomic, cei doi trecând cu 6-4, 7-6 (7) cu Carreno Busta și Sousa. Spaniolul e de două ori campion aici, alături de Marc Lopez, care l-a încurajat din tribună.

Liderul ATP, Andy Murray, și compatriotul Daniel Evans i-au învins pe Feliciano și Marc Lopez cu 6-3, 1-6, 10-6, iar perechea sârbă Novak Djokovici-Viktor Troicki (foto) a sărbătorit cu un chest bump a la frații Bryan victoria asupra lui Bopanna și Cuevas.

Tribunele au fost pline, dar nu de ajuns pentru ca Stan Wawrinka și Grigor Dimitrov să-i învingă pe Huey și Mirnâi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dakesis
dakesis  •  12 Martie 2017, 13:19

in foto este troicki?:) ca asa sugerati voi. Ori Viktor, ori Djok... Cam feminini, amandoi...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close