SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Victorie pentru viitor » Murray l-a învins pe Federer şi va juca finala de la Australian Open, împotriva lui Djokovici

Murray ar putea cîştiga la Australian Open cel de-al doilea titlu de Grand Slem din carieră
Murray ar putea cîştiga la Australian Open cel de-al doilea titlu de Grand Slem din carieră

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 26 ianuarie 2013 10:29

Britanicul a trecut ieri de Roger Federer cu 6-4, 6-7 (5), 6-3, 6-7 (2), 6-2, învingîndu-l pentru prima oară pe elveţian într-un turneu de Mare Şlem.

Tenisul mondial se adaptează la o nouă rivalitate, pare gata să o lase în urmă pe cea dintre Nadal şi Federer. Prezentul spune altceva. Novak Djokovici şi Andy Murray se vor întîlni pentru a doua oară pentru un trofeu de Mare Şlem în decurs de cinci luni.

Dacă Djokovici a ajuns în ultimul act de la Melbourne după o oră şi 29 de minute de joc şi trei seturi cu David Ferrer, Andy a avut ieri un meci de patru ore, mai intens şi mult mai provocator.

Britanicul l-a întîlnit pe Roger Federer, omul pe care nu reuşise să-l învingă niciodată într-un turneu de Mare Şlem. Asta pînă ieri. Andy a început sigur pe lucrurile pe care le avea de făcut în teren. S-a apărat, a atacat cînd a avut nevoie, a servit aproape perfect şi primul set s-a aşezat în dreptul său pe tabelă.

Roger însă nu avea să lase lucrurile să rămînă în favoarea lui Murray, a apăsat pe acceleraţie, şi-a curăţat jocul de greşeli şi a ajuns în tie-break, unde a reuşit să se impună. Era egal la seturi şi publicul de pe Rod Laver Arena se bucura de un spectacol fierbinte.

Setul al treilea i-a aparţinut din nou lui Andy, în timp ce în al patrulea lupta a fost incredibilă. După ce Federer a reuşit să se distanţeze la 4-1, Murray a revenit. A egalat şi chiar a servit pentru meci. Dar din adîncurile sale, Federer a adunat resursele necesare şi s-a impus tot în tie-break. Resursele acelea s-au rispit repede pentru că în decisiv Murray a făcut break-ul devreme şi s-a impus cu 6-2, în cel mai scurt set al întîlnirii de patru ore.

Întrebat dacă meciul cu Tsonga i-a diminuat forţele fizice, Federer a răspuns: "Nu trebuie să fie o scuză pentru mine acest lucru. Evident, mi-aş fi dorit să ajung în semifinale, la fel ca Andy, fără set pierdut. Dar m-a învins pentru că a meritat această victorie. Nu am nici un regret". Murray era bucuros pentru că la al patrulea meci direct într-un turneu de Mare Şlem a trecut de Federer.

"E satisfăcător că am reuşit să-l înving. Am pierdut multe meciuri cu el în turneele acestea. Şi faptul că am obţinut victoria în cinci seturi e şi mai special. Sînt singur că ne vom mai întîlni în competiţiile de Grand Slam şi acest succes mă va ajuta pe viitor", a spus Murray.

Finala cu Novak va fi a optsprezecea întîlnire dintre cei doi, sîrbul conducînd cu 10-7. Ultima oară cînd s-au ciocnit într-un turneu de Mare Şlem a fost în 2012, la US Open, în finală, cînd britanicul a cîştigat. Rivalitatea dintre Djokovici şi Murray îşi scrie primele pagini.

"O lungă perioadă a carierei mele, mi-am tot pus întrebări: sînt suficient de puternic fizic?, mental sînt la fel de bun?, trebuie să-mi ascult antrenorii? Acum cred că pot să răspund la aceste întrebări" (Andy Murray)

ALTE ŞTIRI DE LA AUSTRALIAN OPEN:

Spre al doilea troefeu
Na Li şi Victoria Azarenka se înfruntă azi (10:30, Eurosport) pentru trofeul de la Australian Open. Atît bielorusa, cît şi chinezoaica au în palmares pînă acum cîte un trofeu de Mare Şlem. Victoria l-a cucerit chiar anul trecut la Melbourne, în timp ce Na Li l-a cîştigat în 2011, pe zgura de la Paris.

Cele două s-au mai întîlnit pînă acum de nouă ori, iar Azarenka are un mic avantaj, conducînd cu 5-4 în meciurile directe. Mai mult, ea a cîştigat ultimele patru întîlniri, dar n-a reuşit pînă acum s-o învingă pe Na în turneele de Grand Slam.

" Anul acesta nu ne-am întîlnit, aşa că e un nou început. Sper să rămîn neînvinsă în turneele de Mare Şlem în faţa ei. Pentru ea va fi mai greu pentru că trebuie să-şi apere titlul de anul trecut. Eu vreau să mă bucur de fiecare clipă a finalei", a spus chinezoaica.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
andrsj
andrsj  •  27 Ianuarie 2013, 02:14

@uzzy2black Dar de unde tragi tu concluziile astea ca el nu va mai castiga. Cei doi sunt doar peste el. Daca te uiti la meciurile cu Djokovici si Murray din ultimul timp ai sa vezi ca sunt meciuri foarte echilibrate.Unele castigate de Federer altele pierdute.Oricand unul din cei doi sau ambii pot iesi mai devreme la un GS si ar putea sa creeze un culuar favorabil.N-ai de unde sa stii. Cei doi sunt peste el adevarat dar e total aiurea cea ce zici. Nadal l-a umilit pe Federer?Ai vazut cat e scorul direct?(18-10).Plus ca meciurile dintre ei chiar alea castigate de Nadal au fost foarte echilibrate, cu exceptia finalei de la RG 2008. Te documentezi vre-oleaca inainte sa emiti niste afirm

uzzy2black
uzzy2black  •  26 Ianuarie 2013, 19:19

da probabil cu nevastasa un pariu....la tenis mai greu

rapidistuadi
rapidistuadi  •  26 Ianuarie 2013, 17:21

facem pariu ca mai castiga

Vezi toate comentariile (5)
Comentează