SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ACAPULCO

Victorie superbă pentru Irina Begu la Acapulco » A pierdut primul set, dar a revenit perfect și s-a calificat în optimi. Cu cine urmează să joace

FOTO: Gulliver/ Getty Images
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 27 februarie 2018 04:00

Irina Begu (36 WTA), singura reprezentantă a României de pe tabloul principal al turneului WTA de la Acapulco, s-a calificat în această dimineață în optimi după victoria reușită în fața jucătoarei americane Christina McHale (81 WTA).

Begu a pierdut primul set, 3-6, dar a revenit superb și s-a impus cu 6-2, 6-4, după un meci care a durat două ore și 14 minute.

Irina, favorită 5 la turneul din Mexic, a început slab meciul, iar pe fondul numeroaselor greșeli neforțate McHale s-a distanțat rapid la 4-0. Treptat, jocul româncei s-a îmbunătățit: românca a recuperat un break, insuficient însă pentru a surmonta începutul greu de meci.

Begu a avut două mingi de break la 3-5, dar McHale a servit foarte bine și a câștigat setul la 3, după 38 de minute.

Jucătoarea noastră a arătat un joc complet schimbat în setul secund. Mult mai atentă pe propriul serviciu și etalând o serie de lovituri mult mai agresive și plasate, Begu și-a surprins adeversara, care nu și-a mai găsit cadența din primul set. Românca a redus drastic numărul greșelilor neforțate, a făcut 3 break-uri și s-a impus cu 6-2. 

Setul decisiv a debutat extrem de echilibrat. Cele două jucătoare și-au pierdut de fiecare dată serviciul în primele 4 game-uri. Jucătoarea antrenată de Artemon Apostu-Efremov a trecut peste ezitările din startul decisivului și a preluat controlul partidei, jucând curajos în momentele cheie și atacând-o pe McHale din toate pozițiile.

La 3-2, Begu a făcut break după un game foarte disputat și și-a menținut avantajul până la final, în ciuda emoțiilor din penultimul game al meciului.

În optimi, Begu va juca împotriva câștigătoarei meciului Belinda Bencici - Veronica Cepede Royg.

3.310 $și 30 de puncte WTA și-a asigurat Begu pentru prezența în optimi

8-5
e raportul victorii/înfrângeri pentru Irina în acest sezon

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
ray51
ray51  •  28 Februarie 2018, 09:50

Sah mat la CEPEDE si vei putea avea 3:o cu Gavrilova. Succes deplin!

ray51
ray51  •  27 Februarie 2018, 11:24

3310 $ e foarte putin. 3000 sunt cheltuielile de turneu (cazare, drum, antrenori, etc). Trebuie sa ajungi in finala neaparat. Succes!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  27 Februarie 2018, 11:15

Hai Camelia !!!...iti tinem pumnii...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează