SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // Alexander Zverev, de la disperare la excelență » Cum și-a schimbat neamțul jocul în două săptămâni

Articol de - Publicat marti, 28 ianuarie 2020 17:15

Alexander Zverev (22 de ani, 7 ATP) a avut un început de an dezastruos la ATP Cup, dar a arătat o versiune a sa mult polizată la Australian Open. 

Rachete rupte, privire rătăcită, o tăcere stingheră pe banca echipei Germaniei, unde Boris Becker l-a lăsat pe Sascha să-și consume în interior furia și dezamăgirea. Motivul era evident: puzderia de duble greșeli care îi afectau apoi întreg jocul, furându-i încrederea în orice lovitură. Fără meci câștigat la ATP Cup, învins de Alex de Minaur, Stefanos Tsitsipas și Denis Shapovalov, germanul avea nevoie de un tratament-șoc pentru a se prezenta la Australian Open cu altă alură. 

Așa că în săptămâna dinaintea startului turneului de Mare Șlem s-a supus unui regim intensiv de antrenamente, trei pe zi, petrecând între cinci și șapte ore pe teren. „Am nevoie să-mi recuperez tenisul fiindcă felul în care am jucat la ATP Cup nu e suficient de bun pentru a face performanță de Grand Slam. Știu asta, echipa mea știe, de asemenea”, spunea germanul în vârstă de 22 de ani pentru site-ul ATP.  

+2 FOTO

Alexander Zverev, în meci ca la antrenament 

„A fost mai degrabă ca un cantonament decât ca o pregătire pentru un turneu major. Dar e ceva diferit: nu am ajuns niciodată dincolo de sferturi de finală. Poate că, fiind ceva nou, altfel pentru mine, va funcționa”. Zverev a dezvăluit că a lucrat în mod special la serviciu. „Când ceva nu merge bine la antrenamente, de aceea nu merge nici la meciuri. La ATP Cup nu am putut servesc prea bine la antrenamente, eram rău de tot la timing”, a explicat Sascha. 

Iar rezultatele s-au văzut la Melbourne. Germanul i-a învins pe Marco Cecchinato, Egon Gherasimov, Fernando Verdasco și Andrei Rublev fără să cedeze set. Și a avansat aici pentru prima dată în carieră între primii 8, întâlnindu-l azi dimineță devreme pe Stan Wawrinka pentru un bilet de semifinale. 4, 0, 3, 3, acestea sunt cifrele care reprezintă dublele greșeli comise de el în cele patru meciuri, un total de 10 erori și o îmbunătățire spectaculoasă față de primele săptămâni ale sezonului. Și o posibilă explicație pentru creșterea în joc. 

VIDEO // Zverev vs Wawrinka, în sferturile Australian Open 

5,9 duble greșeli pe mecia fost media lui Alexander Zverev în 2019, a doua cea mai ridicată după Benoit Paire, cu 6,6

Vezi și:

Darren Cahill, povestea anului despre Simona Halep: „Fata mea a început să plângă, credeam că de bucurie”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează