SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LINZ

VIDEO Coco Gauff, direct în istorie! La doar 15 ani, a câștigat primul titlu al carierei, în fața Jelenei Ostapenko

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 octombrie 2019 17:07

Coco Gauff (15 ani, 110 WTA) a cucerit astăzi primul trofeu WTA al carierei, impunându-se în fața Jelenei Ostapenko (22 de ani, 72 WTA) în finala turneului de la Linz (Austria).  

Americanca, apărută în lumina reflectoarelor pentru prima oară la ediția din acest an de la Wimbledon, unde a fost oprită de Simona Halep în optimi, s-a impus în trei seturi în ultimul act de la Linz, scor 6-3, 1-6, 6-2, la capătul unui confruntări care a durat o oră și 40 de minute.  

Egalată la seturi după ce și-l adjudecase pe primul, adolescenta americană nu și-a pierdut concentrarea și s-a impus categoric în decisiv, 6-2, contra unei Jelena Ostapenko din ce în ce mai departe de forma cu care o învingea pe Halep în finala de la Roland Garros 2017.  

Născută pe 13 martie 2004, Coco Gauff se înscrie într-un top select al celor mai tinere jucătoare care se impun în circuitul feminin. Americanca a pătruns pe locul 9 în această ierarhie, primul său titlu venind la 15 ani și 7 luni. Lider la acest capitol e în continuare fosta jucătoare Tracy Austin, care în 1977 se impunea la Portland la vârsta de 14 ani și 28 de zile.  

3 informații despre Coco Gauff

  • Le are model pe surorile Williams
  • La vârsta sa, are deja contract cu firma de reprezentanță Team8, deținută de Roger Federer.
  • În 2018, în același an în care Simona Halep s-a impus la Roland Garros, Cori Gauff a câștigat întrecerea junioarelor de la Paris, la doar 14 ani

Vezi și: 

Bianca Andreescu a dat lovitura! Tocmai a semnat un super contract cu gigantul Rolex

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
amygos_sm
amygos_sm  •  13 Octombrie 2019, 18:27
Postat de rivaldinho pe 13 Octombrie 2019, 18:12

Probabil ca stia ca oricum intra pe tablou. Daca a castigat turneul de la Linz totusi, inseamna ca e destul de talentata! Ma asteptam sa fi castigat undeva prin China, ca Peterson.

bre, nu conteaza daca e in china sau austria, important e categoria turneului...

amygos_sm
amygos_sm  •  13 Octombrie 2019, 18:24

spiruharetistul pana nu o baga pe aia cu cosmarul nu se simte bine,.....el spera ca daca apare numele simona halep intra multi sa comenteze..:)

rivaldinho
rivaldinho  •  13 Octombrie 2019, 18:12
Postat de flojo pe 13 Octombrie 2019, 18:07

Poate era interesant sa specificați și faptul ca a câștigat turneul din postura de lucky loser, dacă știți despre ce e vorba!

Probabil ca stia ca oricum intra pe tablou. Daca a castigat turneul de la Linz totusi, inseamna ca e destul de talentata! Ma asteptam sa fi castigat undeva prin China, ca Peterson.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează