SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA BEIJING

VIDEO Duel de foc în semifinalele de la Beijing! Ostapenko trece de Sorana Cîrstea și va da peste Simona Halep

Guliver / Getty Images
Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 octombrie 2017 09:00

Sorana Cîrstea n-a putut să facă o nouă surpriză la Beijing și a cedat în sferturile de finală în fața letonei de 20 de ani, Jelena Ostapenko, scor 4-6, 4-6.

Primul set a fost câștigat ceva mai ușor de letonă, deși începutul a fost destul de echilibrat, cu multe break-uri. Cel de-al doilea a fost mult mai disputat, însă Sorana n-a putut face față.

În semifinale Ostapenko va da peste Simona Halep, aflată într-o formă de zile mari. Românca vrea revanșa după finala pierdută la Roland Garros. Meciul va avea loc sâmbătă, ora urmând să fie anunțată în cursul zilei de azi. 

Jelena Ostapenko, 8 WTA, s-a mai întâlnit o singură dată cu Simona Halep, în finala de la Roland Garros, când letona s-a impus, scor 6-4, 4-6, 6-3.

***

FINAL Sorana Cîrstea - Jelena Ostapenko 4-6 / 4-6

6-4 GAME, SET ȘI MECI OSTAPENKO! 
5-4 GAME SORANA:
Cîrstea nu cedează și reușește un game alb. Totuși are nevoie de break pe serviciul lui Ostapenko. Letona servește pentru meci 
5-3 GAME OSTAPEKNO:
Letona își face greu serviciul, dar reușește să se desprindă la două game-uri și se apropie la unul singur de calificarea în semifinale. Deși are parte de un set mai dificil decât primul, Ostapenko se controlează și se comportă ca o mare jucătoare. A fost un game foarte disputat 
4-3 BREAK OSTAPENKO:
Jelena are o serie fantastic, face 5 puncte la rând după ce Sorana avea 40-0 pe propriul serviciu. Face un nou break și se apropie tot mai mult de victorie 
3-3 BREAK SORANA:
Românca reușește să câștige pe serviciul adversarei și restabilește egalitatea. Ostapenko simte momentul bun al jucătoarei noastre. Schimbarea de ritm o încurcă mult pe letonă 
3-2 GAME SORANA:
Jucătoarea noastră reușește să-și ducă serviciul la final, cu mari emoții însă. A cerut din nou ajutorul lui Adrian Cruciat, antrenorul ei. I-a cerut să fie mai agresivă, să atace mai mult. 
3-1 GAME OSTAPENKO:
Jelena și-a câștigat serviciul cu emoții, însă reușește să se distanțeze și în acest set. Sorana pare că nu a găsit soluția pentru a o opri pe letonă 
2-1 BREAK OSTAPENKO:
Letona a început atacul, iar Sorana a cedat destul de ușor pe propriul serviciu. Jelena are șansa să se distanțeze 
1-1 GAME OSTAPENKO:
Jelena își câștigă și ea serviciul, început total diferit de set
1-0 GAME SORANA:
Început mult mai bun de set pentru Sorana, care își face serviciul fără probleme. 
SETUL 2

6-4 GAME OSTAPENKO: Letona își câștigă serviciul fără nici o problemă și își adjudecă primul set
5-4 GAME SORANA:
În sfârșit! Cîrstea a servit mult mai bine și a reușit să-și câștige pentru prima dată serviciul. I-a intrat primul serviciu, iar acest lucru s-a simțit. Ostapekno servește pentru set. 
5-3 BREAK SORANA:
Nu doar românca are probleme la primul serviciu, ci și Ostapenko. Sorana profită, face un nou break, însă are nevoie să-și câștige și ea serviciul în acest set. 
5-2 BREAK OSTAPENKO:
Sorana nu-și poate face serviciul, Ostapekno jucând foarte agresiv. Românca face multe greșeli neforțate, trimite multe mingi în fileu și pierde ușor punctele 
4-2 BREAK SORANA:
Românca a ascultat sfaturile antrenorului, a jucat mai agresiv, a profitat și de cele două duble greșeli ale adversarei, care joacă mult pe primul serviciu și a reușit să facă breakul. 
4-1 BREAK OSTAPENKO:
Letona se desprinde în acest set, câștigă din nou pe serviciul Soranei, care nu găsește soluții pentru a opri-o. Cîrstea a cerut intervenția antrenorului: "Joacă prea repede, nu am ce să-i fac". Acesta i-a reproșat faptul că trimite foarte mult în fileu și mai bine atacă, astfel încât să dea mingea în afara terenului, dar măcar să fie ofensivă. 
3-1 GAME OSTAPENKO:
Letona reușește să-și facă prima serviciul în acest meci. N-a avut mari probleme în acest game, în care Sorana a greșit și a cedat destul de ușor punctele 
2-1 BREAK OSTAPENKO:
Deși a început promițător, având 30-0, Sorana a cedat din nou serviciul, iar Ostapenko reușește al doilea break
1-1 BREAK SORANA:
Două duble greșeli ale letonei îi aduc și primul break Soranei. Serivicul nu a funcționat deloc bine pentru Jelena 
1-0 BREAK OSTAPENKO:
Început ezitant pentru Sorana Cîrstea, care a fost surprinsă de câteva lovituri excelente ale adversarei sale. Românca a avut o șansă de a închide game-ul, însă letona a revenit 
SETUL 1:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
753720451412471
Andrei Ionescu  •  06 Octombrie 2017, 13:59

buna, Ostapenko nu a fost intr-o forma f.buna ,a gresit mult, dar a castigat pentru ca Sorana a jucat slab. Imi pare rau ca Sorana a pierdut. Trebuia sa abordeze jocul mai in forta ,cu mai mult dinamism si fara emotii.

771545396317549
Eugen Iustin  •  06 Octombrie 2017, 13:55
Postat de simonhalep pe 06 Octombrie 2017, 11:53

Bravo sorana! Măcar ai murit în picioare. Mi-e milă de simona. Dacă își reglează jelena serviciul o spulberă pe halep.

:))))))))

tihi
tihi  •  06 Octombrie 2017, 12:02

Da,un loc in semifinala pentru Ostapenko ! Ostapenko a fost aproape singura pe teren...Ostapenko a fost adversara propriei persoane> Ostapenko a jucat cu Jelena,Jelena Cu Ostapenko. Prin servicile cu duble greseli si in plasa,a facut cadou Soranei trei gameuri,astfel a luptat singura pe teren.In rest sa constatam: Carstea nu se compara cu Ostapenko.Astfel vom vedea o semifinala buna si nu aranjata pentru locul 1 !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează