TENIS  ·  INTERVIU

VIDEO EXCLUSIV Realizările lui Ion Țiriac după 3 luni la FRT: „Am adus 4 turnee din SUA și vrem înapoi turneul de la Budapesta”

Articol de — Luni, 23 Septembrie 2019

Ion Țiriac (80 de ani) cere sprijinul autorităților pentru a readuce la București turneul dat împrumut la Budapesta pentru doi ani. În plus, are alte 4 turnee de tip challanger aduse din Statele Unite ale Americii.

- Domnule Țiriac, sunt 3 luni de când ați ajuns la șefia FRT, cum e? 
- Federația asta nu a dat rateuri, dar a fost blocată în ultimii 3 ani. Nu a putut să beneficieze de un leu din finanțările MTS. Tot ce s-a făcut s-a făcut pe individualități, plus ce a făcut federația pe delături. Eu nu apăr pe nimeni, nici nu blestem pe nimeni. Dar ceva or fi făcut ei. Această federație a dat singura echipă care a ajuns într-o semfinală de Campionat Mondial în 2019 (n.r Fed Cup), lucru care o să se întâmple mult mai greu în viitor.  

- Ce ați reușit să faceți din ce ați promis?  
- După Simona Halep nu cred că mai avem ceva și de asta mi-a fost frică întotdeauna. De asta zic mereu că după ea vine Sahara, vine deșertul. Și pentru rațiunea asta am considerat că trebuie să încerc să schimb ceva. Și în lunile astea de când sunt aici s-au mai mișcat niște lucruri. Am început cu grădinițele și școlile, unde în 50 de centre vom avea acele terenuri mici de plastic cu mingea de burete. E doar o picătură într-un pahar.  

- Despre centrele regionale? 
- Am vorbit cu domnul Boc, care mi-a promis că e foarte interesat să facă un centru regional. Același lucru l-am vorbit și cu primarul din Constanța. Dar de la interes până la a face e drum lung. Oamenii ăștia pentru asta au fost aleși. Dacă însămânțăm 4 centre, care nu-s foarte greu de făcut, e ceva. E nevoie de două hectare, ușor pentru un oraș mare și câteva milioane de euro. E nevoie pentru sportul numărul 2 în Europa și lume.  

- Și mai aveți 3 luni din cele 6 despre care vorbeați... 
- Am oameni care lucrează pentru treaba asta. Sunt împărțiți pe parohii fiecare. Unii cu sportul școlar, alții cu sportul național. Vrem să facem un campionat national cu echipe regionale. Avem nevoie de turneul de la Budapesta înapoi în țară pentru că altfel se termină tot. Dacă avem arena centrală de la BNR, imediat avem turneul înapoi

„Din Statele Unite am venit cu 4 turnee de tip Challanger, două de fete două de băieți. Însă trebuie să avem fonduri. MTS trebuie să ne aloce ceea ce nu ne-a dat. Mă mișc mult! Încerc să fac ceea ce am promis că o să fac”
Ion Țiriac, președinte FRT

Vezi și:

EXCLUSIV // VIDEO Ion Țiriac, detalii despre revenirea lui Darren Cahill lângă Simona Halep: „Aici trebuie să lucreze” + Anunț important pentru finalul anuluiAnunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu cei care s-au vindecat de coronavirus

Libertatea

Comentarii (3)

Ion Popescu  •  23 Septembrie 2019, 20:39

Nu Tiriac este de vina ci sinistra guvernare de dupa 1990. Dezastru in orice domeniu. 5-6 milioane de romani au ales sa paraseasca corabia care se scufunda.

right_wing_resistance_romania  •  23 Septembrie 2019, 17:56
Postat de Dragos Bargaoanu pe 23 Septembrie 2019, 17:23

Să rezumăm! 1. Concret! A făcut doar "o picătură" într-un pahar cu apă 2. A vorbit 3.A vorbit 4.A vorbit Cam asta face Neluțu de când s-a întors în țară! Vorbește mult și prost! Nimic concret! P.S Turneul la Budapesta l-a mutat tot el, din România ! :)

Este incorect sa spui despre un investitor ca si-a mutat turneul pt a nu lua o plasa financiara. Sa nu uitam ca Tiriac baga bani in acest turneu. Nu poti avea profit sau sa iesi pe 0 cand arenele sunt in starea in care sunt. Se construiesc 10 stadioane pentru fotbal. 6 dintre ele la echipe care nu le vor umple nici in 5% dintre meciuri. Aici vorbim de un investitor care putea sa investeasca oriunde in lume cu profit maxim, dar a bagat 20 de milioane de euro intr-un patinoar pe care statul il forteaza sa il demoleze. In acelasi timp, Bucurestiul nu mai are sala polivalenta, nu mai are patinoar, nu are terenuri de tenis. Tiriac a avut dreptate cand a mutat turneul la unguri. Dovada? Primaria din Madrid l-a ascultat si va investii zeci de milioane in infrastructura pentru a nu pierde turneul. Tot Tiriac il detine si pe acela, numai ca acolo sunt oameni politici responsabili care stiu ce pierdere financiara pentru stat si privati ar reprezenta o pierdere al turneului in care apar Halep, Serena, Federer sau Nadal.

Dragos Bargaoanu  •  23 Septembrie 2019, 17:23

Să rezumăm! 1. Concret! A făcut doar "o picătură" într-un pahar cu apă 2. A vorbit 3.A vorbit 4.A vorbit Cam asta face Neluțu de când s-a întors în țară! Vorbește mult și prost! Nimic concret! P.S Turneul la Budapesta l-a mutat tot el, din România ! :)

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
17:30 Fotbal, Liga 2

Csikszereda - UTA Arad

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Baschet, FIBA Euro 2021

Israel - România

Digi 3
20:00 Fotbal, Liga 1

FC Botoșani - Poli Iași

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Frankfurt - Union Berlin

Digi 4, Telekom 2
22:00 Fotbal, Premier League

Liverpool - West Ham

Eurosport
Program TV complet

Liga 1