SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SYDNEY

VIDEO + FOTO Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Sydney » A fost anunțată ora disputării optimii de finală

Foto: Guliver/GettyImages +4   FOTO
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 08 ianuarie 2019 08:44

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) va juca în turul secund de la WTA Sydney împotriva lui Ashleigh Barty (22 de ani, 15 WTA). Australianca s-a impus în fața letonei Jelena Ostapenko, scor 6-3, 6-3. 

  • Simona Halep și  Ashleigh Barty se vor înfrunta miercuri, în jurul orei 06:00. Partida începe imediat după terminarea duelului de pe tabloul masculin, dintre Diego Schwartzman și Guillermo Garcia Lopez.

Barty, favorita gazdelor, și-a confirmat statutul de favorită în fața unei Ostapenko aflate într-un continuu regres. Jelena a fost în meci doar în primele două game-uri. A reușit să își câștige primul joc pe serviciu, apoi a beneficiat de două mingi de break în game-ul secund, ambele ratate.

Barty a servit mai bine, cu un procentaj de 85 la sută al punctelor câștigate pe primul, a oferit 5 ași, și a închis partida în doar o oră și 17 minute.

Simona Halep și Ashleigh Barty s-au înfruntat de două ori, ambele întâlniri având loc în 2018, pe hard. Românca s-a impus fără să piardă vreun set.

Atuurile lui Barty

Barty este o jucătoare cu lovituri puternice și cu un serviciu excelent. Într-un top alcătuit de New York Times la finalul lui 2018, australianca era desemnată jucătoarea cu cea mai bună lovitură de slice de backhand și cu cel mai bun al doilea serviciu.

Barty excelează și la jocul din preajma fileului, având una dintre cele mai fine atingeri din circuit, lucru demonstrat și de poziția a cincea ocupată în clasamentul de dublu.

Vezi și: 

Înfrângere dramatică pentru Mihaela Buzărnescu la Hobart » A pierdut un decisiv complet halucinant, în care a avut două mingi de meci

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
danbinci
danbinci  •  08 Ianuarie 2019, 20:31

Succes Simona, stim ca poti, stim ca performanta inseamna sacrificiu, stim ca esti cel mai de seama mesager pentru aceasta tara, si pentru asta Romania iti multumeste.

supereduardo10
supereduardo10  •  08 Ianuarie 2019, 15:04

Daca intra cu pofta de joc si cu putin noroc...trece de Barty. Oricum Halep are 2 clase peste ea doar ca nu e pregatita fizic..o sa vedem

986379311381755
Lengyel Adrian  •  08 Ianuarie 2019, 13:09
Postat de simonhalep pe 08 Ianuarie 2019, 12:48

Ia haleapa o bătută soră cu moartea! Anu ăsta iese din top 10.

Din pacate va iesi din Top 50 pana in Iulie, dar este alegerea ei...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează