SPORTURI  »  TENIS  »  MARIUS COPIL - ALEXANDER ZVEREV 6-3, 6-7 (6), 6-4

VIDEO+FOTO Victorie uluitoare pentru Marius Copil în fața lui Alexander Zverev » S-a calificat în FINALĂ la Basel, unde va juca împotriva lui Federer!

FOTO: Reuters +12   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 octombrie 2018 18:22

Marius Copil (28 de ani, 93 ATP) a continuat evoluția incredibilă pe care a avut-o la Basel și s-a calificat în finala turneului din categoria ATP 500. În semifinale, românul a trecut în 3 seturi de Alexander Zverev (21 de ani, 5 ATP), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, după două ore și 33 de minute de joc. 

  • În finală, Copil îl va întâlni pe Roger Federer (37 de ani, 3 ATP), care l-a învins în cealaltă semifinală pe rusul Daniil Medvedev, 20 ATP, scor 6-1, 6-4. Finala va avea loc duminică, de la ora 16:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport 2 și TV Telekom Sport 4.
  • foto Vezi AICI FOTO de la meci

Marius Copil a câștigat primul set după 44 de minute. Românul a avut o prestație excelentă în acest set. Copil a servit foarte bine și a avut un joc consistent la fileu. La 3-2, Copil a făcut singurul break din set și s-a menținut în avantaj.

Cei doi jucători au mers cap la cap în setul secund, care s-a decis în tie-break. Copil a clacat la 5-5, a comis o dublă greșeală, iar Zverev s-a impus în cele din urmă cu 8-6, trimițând partida în decisiv.

Românul nu a cedat și a continuat să joace solid și în decisiv. A întors o situație complicată, când, la 1-1, a revenit de la 0-30 pe propriul serviciu. Copil a trecut în avantaj, 5-4, și a făcut un game sclipitor când Zverev se pregătea să servească pentru a rămâne în meci. Copil și-a adjudecat prima minge de meci și s-a calificat în cea mai prestigioasă finală a carierei.

  • În 2018, Copil a mai jucat o finală, la Sofia, pierdută în fața bosniacului Mirza Basic.
  • Grație calificării în finală, Marius Copil va urca până pe locul 60 în clasamentul ATP, cea mai bună clasare a carierei.

Copil a avut o prestație de excepție până acum la Basel. Înainte de Zverev, românul a trecut de două tururi de calificări și apoi i-a învins pe Ryan Harrison, 59 ATP, Marin Cilic, 6 ATP, și de Taylor Fritz, 57 ATP.

Vezi și: TURNEUL CAMPIOANELOR // UPDATE S-a stabilit finala de la Turneul Campioanelor » Meci dramatic în prima semifinală + revenire uluitoare în a doua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
rocky2
rocky2  •  27 Octombrie 2018, 21:05

Sper sa-l bata pe pensionarul de 37 de ani in finala!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  27 Octombrie 2018, 20:44

am apucat sa vad highlightsurile pe digi, chiar lovituri senzationale la Copil, inclusiv in setul 2 pe care l-a pierdut. cea mai mare performanta in tennisul masculin de la finala lui Pavel de la Montreal din 2001...pagina de istorie scrisa de Marius Copil, felicitari !

poison_5
poison_5  •  27 Octombrie 2018, 20:19

Felicitări! Ăsta da turneu, asta da finală de neuitat! Bravo!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează