SPORTURI  »  TENIS  »  WTA BIRMINGHAM

VIDEO Mihaela Buzărnescu, victorie IMPRESIONANTĂ în fața Elinei Svitolina » Adversar infernal în semifinale la Birmingham

Mihaela Buzărnescu FOTO: Guliver/GettyImages
Mihaela Buzărnescu FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 22 iunie 2018 19:51

Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 30 WTA) a învins-o pe Elina Svitolina (23 de ani, 5 WTA), scor 6-3, 6-2, și s-a calificat în semifinalele turneului de la  Birmingham.

Relația româncei cu suprafața verde devine tot mai prietenoasă pe zi, meci și turneu ce trece. "Sunt două săptămâni uimitoare", spunea Mihaela, parcă ușor neîncrezătoare, după victoria de azi, în interviul de pe teren. După sfertul de finală de la Nottingham, la Birmingham a făcut un pas în plus. Turneu mai mare, de categorie Premier, performanță pe măsură, calificare în semifinale, reușită dublându-și bilanțul pozitiv în fața Elinei Svitolina.

La Roland Garros, pe zgura pariziană, românca a produs unul dintre șocurile tabloului, eliminând-o pe ucraineancă în turul al 3-lea. Înaintea reîntâlnirii din sfertul de finală de la Birmingham, vocile autorizate mizau pe o revanșă a numărului 5 mondial, mai obișnuită cu aerul bogat, revigorant al turneelor mari.

S-au înșelat cu dobândă.

Încă o dată, pe o suprafață diferită, mai rapidă și poate mai capricioasă, Buzărnescu și-a impus jocul în fața Svitolinei. Varietate, unghiuri, o defensivă cu multe opțiuni de salvare și revenire în punct, incursiuni la fileu cu voleuri sigure, lovituri lungi, schimbări de direcție surprinzătoare și decise și, peste toate, o exuberanță generală a jocului, ca un abur festiv și protector care i-a însoțit evoluția de la început până la sfârșit. Dincolo de fileu, o adversară derutată, care însă nu a încetat să caute soluții, dar doar pentru a-i fi demontate, ca o jucărie stricată, de replicile Mihaelei.

"Ca pe un meci normal"

O izbândă clară, mai clară decât cea de la Paris, 6-3, 6-2 în o oră și 11 minute, pentru prima semifinală pe iarbă a carierei. Și prima într-un turneu de categorie Premier, după cele reușite în concursuri International, anul trecut la Linz, iar în 2018 la Hobart, Praga și Strasbourg. "E o jucătoare grozavă, e o onoare pentru mine să joc împotriva unor adversare ca ea", spunea românca despre Svitolina, încă puțin copleșită de valoarea rezultatului obținut. "Încerc să tratez însă fiecare meci ca pe unul normal, să-mi fac jocul. Nu schimb", a adăugat ea.

Astăzi, în semifinale, o va înfrunta pe Petra Kvitova, în fața căreia a pierdut în mai finala de la Praga, în 3 seturi. "Ce pot să spun? E suprafața ei favorită, a câștigat două Grand Slamuri pe iarbă", a notat Mihaela referindu-se la cehoaică. Apoi a repetat că-și va face jocul. Unul spectaculos, complet, plin de talent, pe care lumea începe să-l aprecieze din ce în ce mai mult. 

18 lovituri câștigătoare a reușit Buzărnescu față de 14 ale adversarei și 12 greșeli neforțate, Svitolina comițând 25

18 lovituri câștigătoare a reușit ieri Buzărnescu față de 14 ale adversarei și 12 greșeli neforțate, Svitolina comițând 25

Mihaela Buzărnescu - Elina Svitolina 6-3,6-2

Break, set și MECI Buzărnescu, 6-3, 6-2!
Game Buzărnescu, 5-2: Cel mai spectaculos game al meciului, cu cele mai frumoase două schimburi. Ambele au fost câștigate de româncă datorită unor slice-uri devensive de excepție.
Game Buzărnescu, 4-1:
Joc impecabil! Mihaela trimite două  forehand-uri în lung de linie și își adjudecă încă un game la 0.
Break Buzărnescu, 3-1:
Mihaela returnează excelent la minge de break, în colțul terenului, și o forțează pe Svitolina să trimită în fileu. 
Game Buzărnescu, 1-0:
Svitolina resimte dureri și cere intervenția medicului între seturi. Mihaela profită și face încă un game alb.
A început actul secund!

Break Buzărnescu, 6-3: Mihaela câștigă SETUL după un game în care Svitolina a punctat doar la nivelul greșelilor neforțate.

Game Buzărnescu, 5-3: Mihaela servește din ce în ce mai bine și face primul game alb al sfertului de finală.

Game Buzărnescu, 4-2: Cel mai scurt game de până acum. Mihaela servește excelent și închide game-ul cu o lovitură de forehand din apropierea fileului, după o scurtă nereușită a ucrainencei.

Break Buzărnescu, 3-2: Românca fructifică a 2-a minge de break avută și trece pentru prima dată la conducere.
Game Buzărnescu, 2-2:
Mihaela salvează două mingi de break. Forehand-ul româncei funcționează la parametri ridicați în debutul partidei.

Game Buzărnescu, 1-1: Mihaela servește bine, profită de două erori neforțate ale Elinei și egalează.

A început partida! Ucraineanca servește prima.

Buzărnescu are un început bun de sezon pe iarbă. A ajuns în sferturi la Nottingham în proba de simplu și a pierdut finala în cea de dublu. La Birmingham  a avut două meciuri maraton, contra a două jucătoare specialiste pe iarbă, Timea Babos și Petra Martic.

Vezi și: Adversara Simonei Halep e în criză! Campioana de la Wimbledon, eliminată la Birmingham

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (37)
137729076992236
Conache Pavel  •  23 Iunie 2018, 06:00

Felicitari Mihaela si BAFTA in continuare !

infos
infos  •  23 Iunie 2018, 04:04
Postat de zorrozabal pe 22 Iunie 2018, 21:41

Cu "calul"ala,mi-e frica sa nu se repete istoria de la RG!Mihaela,dupa ce a trimis-o acasa pe Svitolina-jucatoare foarte buna-s-a prezentat lamentabil in fata lui Madison Keys,jucatoare care se bazeaza doar pe loviturile puternice! Sper sa se prezinte bine si sa joace finala!

Personal cred ca s-a prezentat destul de bine si pana acum. ;-)

127410928155015
Mick Mare  •  23 Iunie 2018, 01:40

Superb, Micky!!! Thanks.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează
Close