SPORTURI  »  TENIS  »  LAVER CUP

VIDEO Roger Federer așa cum nu l-ai mai văzut » Imagini necenzurate: cum l-a motivat pe Zverev la Laver Cup

Articol de GSP - Publicat luni, 23 septembrie 2019 22:08

Roger Federer (38 de ani, 3 ATP) și-a surprins fanii la meciul decisiv de la Laver Cup dintre Europa și Restul Lumii, scor 13-11. 

Înaintea setului decisiv al partidei dintre Alexander Zverev (22 de ani, 6 ATP) și Milos Raonic (28 de ani, 25 ATP), 6-4, 3-6, 10-4, cea care a decis câștigătoarea trofeului, Federer l-a însoțit pe neamț până la vestiare pentru a-l mobiliza.

La întoarcere, elvețianul a început să îl motiveze și a renunțat la perdea, folosind mai multe înjurături pentru a-l încuraja. „Vreau să aud un «haide» la fiecare nenorocit de punct pe care îl câștigi! Și la fiecare nenorocit de punct pierdut să reacționeazi ca un bărbat!”.

Nadal a fost ceva mai liniștit: „Să nu văd vreo reacție negativă pe fața ta!”.

Tactica elvețianului a funcționat, iar Zverev l-a învins pe Milos Raonic în decisiv cu 10-4!

„A fost un weekend incredibil. Roger și Rafa au țipat la mine în vestiar înainte de super-tie-break, fără ei nu aș fi reușit”

Alexander Zverev  

Echipa Europei s-a impus duminică seară cu 13-11 în fața Echipei Lumii în Laver Cup, o competiție inițiată de Federer și firma sa de management sportiv. 

Din echipa câștigătoare au făcut parte Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Fabio Fognini, Stefanos Tsitsipas și Roberto Bautista Agut, iar din cea care a pierdut John Isner, Jack Sock, Nick Kyrgios, Taylor Fritz, Milos Raonic, Denis Shapovalov și Jordan Thompson.  

Cei doi căpitani au fost Bjorn Borg și John McEnroe. Duelul s-a desfășurat la Geneva pe durata a trei zile, iar totul s-a decis la victoria lui Zverev.

Laver Cup este la a treia ediție, iar la anul viitor se va organiza la Boston. Echipa Europei a câștigat toate edițiile acestei întreceri.

VEZI ȘI:

Luis Suarez, ieșiri necontrolate în timpul ultimului meci: „Ești un idiot! Un mincinos notoriu”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
spartcapus
spartcapus  •  24 Septembrie 2019, 22:03

Mai mult circ decat tenis! Cum de s-a intamplat ca tocmai ultimul meci sa fie decisiv? Era convenabil pentru interesul spectatorilor, nu? Miroase de la o posta a regie de Bollywood!

2458527060902133
Liviu Godinac  •  24 Septembrie 2019, 09:33

Ziaristilor, Federer poate fi locul 3 ATP. Este foarte complicat sa ajunga locul 3 WTA.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează