SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Reacție vehementă după victoria lui Federer cu Millman » Fostul antrenor al Mariei Sharapova atacă: „E regulamentar să facă asta în tenis?!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 ianuarie 2020 11:09

Roger Federer (38 de ani, 3 ATP) l-a învins pe australianul John Millman (30 de ani, 47 ATP) în turul III de la Australian Open, scor 4-6. 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (8). Sven Groeneveld a remarcat o posibilă încălcare de regulamentul în cazul australianului. 

„Millman a pus în aplicare un truc vechi pentru a crește viteza primului serviciu. Ștergea de fiecare dată mingea de tricoul ud. E regulamentar să facă asta în tenis? Știu sigur că în sporturi, în baseball și cricket, regulamentul nu îți permite asta. Avem o regulă despre asta în tenis?”, a scris Sven Groeneveld pe Twitter. 

Păreri împărțite

Urmăritorii lui Groeneveld de pe Twitter au avut păreri contrare. Cei mai mulți au spus că nu ar fi nicio diferență între introducerea mingilor în buzunar, înainte de serviciu, și ștergerea lor pe tricoul umed. O jurnalistă din SUA a oferit însă un comentariu din regulamentul Federației Internaționale: 
Un jucător nu are voie să întreprindă nicio acțiune care să schimbe starea materială a mingii”.

Nu a fost singurul lucru la limită din meci. Millman a primit constant indicații, chiar a discutat cu Lleyton Hewitt, căpitanul echipei de Cupa Davis a Australiei. Deși era evident, arbitrul de scaun nu a intervenit niciodată.

Sven Groeneveld este unul dintre cei mai buni antrenori din lumea tenisului. De-a lungul carierei, olandezul a pregătit nume mari precum Maria Sharapova, Caroline Wozniacki sau Tommy Haas. 

Vezi și: 

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Retragerea Carolinei Wozniacki a pus-o pe gânduri pe Simona: „Am vorbit cu fratele meu, voi spune gata și voi dispărea din tenis”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
bazinga
bazinga  •  25 Ianuarie 2020, 15:09

Pai,nu e de-al lor?Avantajul terenului propriu,ce s-o mai lungim!Si....tot degeaba,tot a pierdut!Greu,dar pana la urma l-a dovedit Roger!Ma intreb....oare nu s-o dopa elvetianul....ca prea era ""fresh"' la terminarea celor 5 seturi?

catalin.palcu
catalin.palcu  •  25 Ianuarie 2020, 14:41

Asa e, am observat si eu ca a dialogat nonstop cu loja lui. Trucul cu umezitul mingiilor nu stiu cat e de eficient, dar daca e, inseamna ca australianul a trisat

Vezi toate comentariile (2)
Comentează