SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

VIDEO Serena Williams, eliminată de la Australian Open! Chinezoaica Qiang Wang produce surpriza și îi spulberă americancei visul de a o egala pe Margaret Court

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 ianuarie 2020 06:33

Serena Williams (38 de ani, 9 WTA) a fost eliminiată de Qiang Wang (28 de ani, 29 WTA) în turul III de la Australian Open. Americanca a pierdut în trei seturi, scor 4-6, 7-6, 5-7, după un meci de două ore și 43 de minute. 

Serena n-a mai repetat evoluțiile consistente din precedentele două tururi și a greșit nepermis de mult în fața unei jucătoare care a prins unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei.  

Qiang Wang a uitat rapid de înfrângerea severă pe care Serena i-o administrase cu câteva luni înainte, la US Open, scor 1-6, 0-6, și a intrat pe teren cu un singur gând: acela de a produce surpriza în fața unei legende a tenisului feminin. 

După un set și jumătate, Wang conducea cu un incredibil 6-4, 5-3, spre uimirea publicului de pe arena principală de la Melbourne. Cumva, Serena Williams a găsit resurse pentru a reveni și a trimite partida în decisiv, însă deznodământul i-a fost până la urmă nefavorabil americancei.  

Sub presiune și condusă cu 5-6, Serena Williams a clacat la 5-6, când și-a pierdut serviciul, cedând implicit și meciul. Americanca a salvat inițial primele două mingi de meci ale chinezoaicei, însă Wang, care a încheiat partida cu 43 de lovituri direct câștigătoare, a fructificat-o pe cea de-a treia.

56 de erori neforțatea adunat Serena Williams pe durata partidei

„Echipa mea a crezut mereu că pot să fac acest lucru. Serena mă învinsese în uiltimul meci, dar am muncit mult de atunci și am crezut mult că pot să o înving azi. Mintea mi-a spus că trebuie să mă concentrez la fiecare punct și să cred în mine”, a declarat Qiang Wang, la interviul de pe teren. 

Astfel, Serena Willams rămâne fără victorie în turneele de Mare Șlem după ce a devenit mamă. Cu 23 de turnee de Mare Șlem în palmares, americanca ratează o nouă șansă de a o egala pe legendara Margaret Court.

  • foto: Reuters

Vezi și: 

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona își va înfrunta prietena în turul III: „Serios?! Nu pot să vă zic despre ce vorbim”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
347655969058390
Ion Popescu  •  24 Ianuarie 2020, 14:47

"Cei din urma vor fi cei dintai !" Vine tare tanara generatie din top 100. Osaka, Serena, Keys, Konta, Wozniacki, Mladenovici, Alexandrova, etc., cele mai bune din tarile lor, s-au dus, s-au dus. Pe Simona o asteapta zile negre !

bodrin
bodrin  •  24 Ianuarie 2020, 09:42

N-a fost nicio surpriză, de la bun început era clar că partida se îndrepta spre acest final! Sirena Williams a primit ceea ce merita! E mare lucru să știi când să te retragi!

ovidiu2019
ovidiu2019  •  24 Ianuarie 2020, 08:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează