SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

VIDEO și FOTO Adio, Caroline! Wozniacki a jucat ultimul meci din carieră și a părăsit terenul plângând

Articol de - Publicat vineri, 24 ianuarie 2020 09:02

Daneza Caroline Wozniacki, #36 WTA, a pierdut azi în turul al treilea de la Australian Open în fața lui Ons Jabeur, #78 WTA, un meci care a încheiat o carieră cu 30 de trofee dintre care unul de Mare Șlem.

Caroline Wozniacki, 29 de ani, a luptat în partida cu Ons Jabeur, 25 de ani, așa cum a făcut-o toată cariera, lăsând totul pe teren, dar a părăsit arena în lacrimi. Nu au fost pentru înfrângerea suferită, 7-5, 3-6, 7-5, ci pentru că acesta a fost punctul final al carierei. La 29 de ani, daneza a decis că e momentul să se oprească. „M-am gândit de câteva ori în timpul partidei că ar putea fi ultima, dar mi-am dorit să nu fie așa. Am tras de mine ca și cum viața mea ar fi depins de rezultatul acestui meci”, a spus ea la conferința de presă.
 

Timp de 15 ani cât a durat cariera lui Wozniacki în circuitul profesionist, Caroline a adunat 30 de trofee și 71 de săptămâni ca lider mondial. „Am învățat multe din tenis, dar cel mai important este că nu contează de unde ești, ce culoare are pielea ta, dacă ești înalt sau scund, atâta timp timp cât ai un vis îl poți îndeplini dacă muncești și crezi totul e posibil. Eu am visat de copil să câștig un turneu de Mare Șlem, să fiu numărul unu. Lumea m-a crezut nebună pentru că veneam dintr-o țară mică, dar am reușit pentru că am muncit din greu în fiecare zi", a spus ea.

71 de săptămânia adunat Caroline Wozniacki ca lider mondial, ea încheind de două sezonul în postură de lider mondial în 2010 și 2011

1 trofeu al Campioanelora cucerit Wozniacki, ea reușind acest lucru în 2017

Singurul trofeu de Mare Șlem din cariera danezei a venit în 2018, la Australian Open, când a învins-o pe Simona Halep. La finalul acelui an, ea a anunțat că suferă de artrită reumatoidă, o boală autoimună, care a limitat-o de multe uneori în pregătire. „Cred că există și viață după tenis, acum începe un noul capitol. Sunt sigură că o să-mi fie dor de tenis, dar cu siguranță vor există momente în viață care vor însemna la fel de mult. O să-mi lipsească adrenalina, ceea ce simți într-un meci strâns, când reușești să întorci de la 1-5. Asta va fi greu de replicat”, a spus, emoționată, Caroline Wozniacki.
 

3 finale de Mare Șlema jucat Wozniacki în carieră, în 2009 s-a înclinat al US Open în fața lui Kim Clijster, în 2014, tot la US Open a pierdut la Serena Williams, iar în 2018 la Australian Open a învins-o pe Simona Halep

2008este anul primului trofeu cucerit de Caroline Wozniacki, s-a întâmplat la Luxemburg

Caroline Wozniacki își anunțase retragerea în decembrie 

Daneza, fost lider mondial, câștigătoare a nu mai puțin de 30 de titluri în carieră, și-a explicat decizia la începutul lui decembrie, motivând că vrea să dedice mai mult timp activităților din viața de zi cu zi. Recent, Caroline s-a căsătorit, iar zvonurile unei eventuale retrageri din tenis planau de mai mult timp.  

35,2 milioane de dolaria câștigat Caroline Wozniacki din tenis

În plus, Caroline Wozniacki se confruntă din 2018 cu o problemă delicată de sănătate, fiind diagnosticată cu artrită reumatoidă, o boală autoimună.  

Vezi și: 

VIDEO Serena Williams, conferință devastatoare după eliminarea de la Australian Open: „O atitudine neprofesionistă! Sunt prea bătrână pentru a mai face așa ceva”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ysoagar
ysoagar  •  24 Ianuarie 2020, 13:29

noroc ca a jucat cu Halep. La fel si pentru Ostapenko...

realdeal
realdeal  •  24 Ianuarie 2020, 12:29

ce noroc pe wozniaki ca a castigat AO in 2018. ca de nu ramanea fara turneau de mare slem.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close