SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

VIDEO Simona Halep, drum cu probleme » A terminat dubla Rogers Cup - Cinncinati cu cel mai slab parcurs din ultimii 5 ani

Articol de - Publicat sambata, 17 august 2019 15:26

Simona Halep (4 WTA, 27 de ani) a încheiat vineri dubla de foc Rogers Cup - Cincinnati, cu cel mai scurt parcurs din ultimii cinci ani, o evoluție care i-a fost bulversată și de problema de la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng,

Simona Halep s-a bucurat în ultimii patru de o lună august cu multe meciuri, de fiecare dată ajungând să lupte pentru trofeu la Rogers Cup sau la Cincinnati. 

În 2019, lucrurile s-au schimbat pentru fostul lider mondial, care a ajuns la dubla de vară de pe continentul nord-american după succesul imens de la Wimbledon și după o vacanță cum nu mai avusese de multă vreme.

 În primul meci la Toronto au început problemele la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng, o durere care avea să se acutizeze și să o determine să abandoneze în sferturi de finală.

„Un tenis foarte bun”

A ajuns la Cincinnati, unde a făcut mai multă recuperare decât antrenamente, iar după un meci solicitant în turul al doilea cu Ekaterina Alexandrova, ieri românca a întâlnit-o pe Madison Keys, aflată într-o zi inspirată. Americanca s-a impus după două ore și două minute de joc cu 6-1, 3-6, 7-5. 

„Cred că am evoluat foarte inteligent. Evident am jucat un tenis foarte bun, în timp ce ea nu a fost la potențialul său maxim în primul set. În decisiv cred că amândouă am ajuns la un nivel foarte înalt. Nu a fost numărul unu și nu are trofee de Mare Șlem degeaba, știam că nu va ceda și a trebuit să lupt în fiecare secundă ", a spus Madison Keys, 16 WTA. 

„Picioare obosite”

Ea a învins-o pentru a doua oară pe Simona Halep dintr-un total de șapte meciuri disputate, precedenta sa victorie venind în 2014, la Sydney. „Adversara mea a jucat extraordinar, știam ce poate, că lovește puternic și plat și mă așteptam la un start în forță al partidei. Chiar dacă am avut o deplasare mai bună decât în primul meci, încă nu sunt sută la sută din punctul de vedere fizic. Nu am mai avut dureri la tendon, dar picioarele mi-au fost obosite, nu m-au ascultat. Nu am avut ritm în debutul meciului, l-am găsit pe parcurs, însă nu a fost suficient”, a explicat Simona.

Mai puține meciuri înainte de US Open

Este cel mai scurt parcurs al româncei în această dublă de vară a turneelor Premier 5 din ultimii cinci ani, însă poate fi și o parte mai bună în această întâmplare, faptul că va ajunge la US Open mai proaspătă

Ultimul turneu de Mare Șlem al anului debutează pe 26 august. „Următoarele zile vreau să mi le petrec antrenându-mă, nu mai vreau zile libere. O să încerc să mă recuperez. Nu vreau să plec spre New York deocamdată. O să mai rămân pe aici”, a spus zâmbind Simona Halep la conferința de presă de la Cincinnati.

După US Open, ea este înscrisă la turneul de la Zhengzhou, 9-16 septembrie, competiție de categoria Premier aflată la prima ediție, apoi vor urma turneele de la Wuhan (23-30 septembrie) și Beijing (30 septembrie-7 octombrie).

Parcursul Simonei Halep în dubla Rogers Cup-Cincinnati

2011: turul 2 (Rogers Cup) // nu a trecut de calificări (Cincinnati)
2012: turul 2(Rogers Cup) // turul 1 (Cincinnati)
2013: - (Rogers Cup) // sferturi de finală (Cincinnati)
2014: - (Rogers Cup) // sferturi de finală (Cincinnati)
2015: finală  (Rogers Cup) // finală (Cincinnati)
2016: câștigătoare (Rogers Cup)// semifinale (Cincinnati)
2017: semifinale (Rogers Cup) // finală (Cincinnati)
2018: câștigătoare  (Rogers Cup) // finală (Cincinnati)
2019: sferturi de finală (Rogers Cup) // turul 3 (Cincinnati)

21 de punctemai are de apărat Simona Halep până la finalul sezonului

4 estelocul pe care-l va ocupa românca începând de luni, aceeași poziție pe care a început și dublaRogers Cup- Cincinnati. Acest lucru înseamnă va fi cap de serie 4 la US Open

39-12este raportul dintre victorii și înfrângeri în acest sezon pentru Halep

Vezi și: 

De la Pete Sampras și Andre Agassi la Rafael Nadal și Novak Djokovic » VIDEO de colecție publicat de ATP: 12 puncte ISTORICE de la Cincinnati

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (16)
347655969058390
Ion Popescu  •  18 August 2019, 10:36

Simona este deja calificata pentru Turneul Campioanelor - nr. 2 WTA race 2019. Locul 4 WTA actual, cu toate punctele scazute. Urez tuturor romanilor sa ajunga pe locul 2/4 mondial in domenile lor de activitate !

idi53
idi53  •  17 August 2019, 20:15

Are picioarele obosite de atate plimbari pe plaja cu omul de afaceri, !

388636538655208
Dan Mihai Moroianu  •  17 August 2019, 19:56

Sa fii in forma Simona la US Open!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează