SPORTURI  »  TENIS  »  NURNBERG

Vis împlinit » Simona Halep a cîştigat primul trofeu al carierei: finala de la Nurnberg

Simona a pozat fericită cu trofeul
Simona a pozat fericită cu trofeul

Articol de - Publicat duminica, 16 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 15 iunie 2013 21:33

Românca a învins-o în finala turneului de la Nurnberg pe Andrea Petkovici cu 6-3, 6-3.

Simona zîmbeşte. Stă pe bancă şi zîmbeşte. Apoi îşi face cruce şi priveşte spre Cer. Încă nu-i vine să creadă. Pune capul în prosop şi iar zîmbeşte. Au trecut cîteva minute de la ultima minge şi încă tensiunea e în tot corpul.

Primul ei trofeu din circuitul WTA e la cîţiva metri. O minge de tenis galbenă pe un suport de sticlă albă, dar nu contează cum arată, important e că e al ei. De aici şi zîmbetul acesta plin. Pînă ieri mai jucase trei finale, Fes 2010, 2011 şi Bruxelles 2012, de fiecare dată terminîndu-le tristă, dar acum lucrurile s-au schimbat.

Totuşi, pînă la momentul zîmbetului, Simona Halep a avut de muncit pe Terenul Central de la Nurnberg. A întîlnit-o pe Andrea Petkovici, fost număr 9 mondial, actual 103, care încearcă să revină după o perioadă lungă de accidentări, de momente în care s-a gîndit că ar putea să renunţe la tenis, de aceea ea a primit un wild-card din partea organizatorilor pentru a putea evolua în faţa propriilor suporteri.

Şi nu aveau să regrete pentru că Andrea a avut o săptămînă foarte bună. Asta pînă în finală, unde a dat peste Simona Halep. Într-un preview al partidei, românca a spus că va fi un meci de mare intensitate "pentru că şi eu sînt o luptătoare, la fel ca ea".

De două ori break
Partida a început sub dominaţia germancei, dar Simona n-a avut nevoie de mult timp pentru a prelua conducerea, pentru a dicta punctele din spatele terenului. S-a luptat pentru fiecare minge, uitînd de glezna sucită vineri în meciul din semifinale şi care i-a dat mari dureri. S-a simţit bine şi a enervat-o teribil pe Petkovici cu loviturile sale. Simona a reuşit să facă break-ul în game-ul al cincilea şi apoi în cel de-al nouălea, impunîndu-se în primul set cu 6-3.

Eliberare
Aflată pe valul inspiraţiei, ea a reuşit şi în setul al doilea să se desprindă repede la 3-0. Şi de aici trebuia doar să-şi ţină serviciul de trei ori pentru primul trofeu al carierei. Simona a luptat, şi-a păstrat nervii şi atunci cînd a servit pentru meci a salvat trei mingi de break, pentru ca apoi să valorifice prima şansă de a încheia partida. A ţipat scurt şi a strîns pumnii.

Un vis s-a împlinit pentru jucătoarea de 21 de ani. Au trecut cinci ani de cînd triumfa în turneul juniorelor la Roland Garros, iar primul trofeu la senioare a venit tot pe zgură.

"Nu-mi vine să cred că am cîştigat. Am jucat incredibil, m-am simţit bine aici pe tot parcursul săptămînii. Am fost un pic nervoasă pentru că aveam în spate trei finale pierdute, dar a fost o zi minunată", a spus Simona la festivitatea de premiere. Apoi a strîns trofeul în braţe. E primul şi mereu va fi special.

Trofeu şi pentru Raluca Olaru
La Nurnberg, ieri au triumfat două românce. Dacă Simona Halep a luat trofeul la simplu, Raluca Olaru l-a luat pe cel de la dublu. Ea a făcut pereche cu Valeria Solovieva din Rusia.

Perechea româno-rusă a trecut în finală de dublul germano-ceh Anna-Lena Groenefeld/Kveta Peschke cu 2-6, 7-6 (7/3), 11-9. A fost al treilea trofeu în proba de dublu pentru Raluca, după cele cucerite la Acapulco (2011) şi Taşkent (2008).

Olaru, în vîrstă de 24 de ani, ocupă în acest moment locul 214 la simplu şi 118 la dublu în ierarhia mondială. Pentru acest succes, ea şi rusoaica au obţinut un cec de 9.274 de euro şi 280 de puncte WTA.

8 mingi de break a salvat Simona Halep pe parcursul finalei, ea necedîndu-şi niciodată serviciul

32.258 de mii de euro a primit Halep pentru victoria de la Nurnberg

Parcursul Simonei la Nurnberg
Turul 1: Simona Halep-Grace Min (SUA) 6-0, 7-5
Optimi de finală: Simona Halep-Estrella Candela-Cabeza (Spa) 6-2, 6-1
Sferturi de finală: Simona Halep-Galina Voskoboeva (Kaz) 6-4, 6-1
Semifinale: Simona Halep-Lucie Safarova (Ceh) 6-3, 3-6, 6-4
Finală: Simona Halep-Andrea Petkovici (Ger) 6-3, 6-3

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
jennic
jennic  •  16 Iunie 2013, 14:19

Felicitari Simona!!!! Doamne Ajuta si la mai mare!!!

soriniz
soriniz  •  16 Iunie 2013, 11:47

Felicitari Simona si bafta la Wimbledon. pe de alta parte nu pot sa nu remarc lipsa de profesionalism a autoarei articolului care a gresit rezultatul Simonei din semifinala cu Safarova. A fost 6-3, 0-6, 6-2.

dinamo4eva
dinamo4eva  •  16 Iunie 2013, 09:14

ca sa ajunga in top10 trebuie sa joace bine pe toate suprafetele . Eu abia astept sa vad cum se descurca pe iaraba , Annika Beck e o jucatoare foarte buna de mare viitor , iar Simonei nu prea ii place sa joace contra asa zisilor pusheri.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează