SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON 2018. Monica Niculescu și Ana Bogdan, eliminate în turul 1

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 03 iulie 2018 20:56

Monica Niculescu (61 WTA) a fost eliminată în primul tur de la Wimbledon de Naomi Osaka (18 WTA), scor 4-6, 1-6. Tot astăzi, Ana Bogdan a pierdut cu Lara Arruabarrena, scor 1-6, 6-3, 6-8.

Monica Niculescu nu a avut răspuns în fața asaltului continuu al lui Naomi Osaka. Japoneza a servit excelent, câștigând 84 la sută dintre punctele de pe prima servă, și a avut emoții doar în debutul primului set. Desprinderea decisivă a avut loc chiar în ultimul game.

Setul secund a fost dominat autoritar de niponă. Osaka a reușit terminat partida cu 25 de lovituri câștigătoare față de doar 5 ale Monicăi Niculescu. Românca a luptat pentru fiecare schimb, a salvat nu mai puțin de 5 mingi de meci, înainte să se recunoască înfrânt, după 68 de minute de joc, scor 4-6, 1-6.

Osaka o va înfrunta în turul următor pe britanica Katie Boulter, numărul 122 WTA.

Ana Bogdan - Lara Arruabarrena 1-6, 6-3, 6-8

Ana Bogdan, locul 59 WTA, a pierdut dramatic cu spaniola Lara Arruabarrena, locul 88 WTA, scor 1-6, 6-3, 6-8, după un meci de două ore. 

Primul set a fost unul dezastruos pentru Ana Bogdan. Românca a servit slab, cedând două game-uri de serviciu și reușind să câștige doar un game. Ana a greșit mult, a returnat slab și i-a permis adversarei să controleze schimburile.

În al doilea set, Ana Bogdan și-a ridicat nivelul jocului. Deși a pierdut primul game în care a servit, românca a revenit în joc și a făcut două break-uri, grație unei prestații mai bune și a unor lovituri foarte precise.

Setul trei a fost unul dramatic. Ana Bogdan a condus cu 2-0, dar a fost egalată rapidă. La 4-4, după un game lung, Ana a mai reușit un break, dar în game-ul următor a ratat șansa de a închide meciul. Setul trei a ajuns în prelungiri, iar la 7-6, Arrubarrena a fost agresivă, a forțat forțat și a mai făcut un break, câștigând meciul.

Sorana Cîrstea, Alexanda Dulgheru și Mihaela Buzărnescu s-au calificat luni în turul II de la Wimbledon, în timp ce Irina Begu și Gabriela Ruse au fost eliminate.

Vezi și: Analiza Simonei Halep după prima victorie de la Wimbledon: "A fost un test pentru mine, știam că nu va fi ușor" » Motivul pentru care evită să vorbească despre surprizele mari din turneu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
dora
dora  •  04 Iulie 2018, 09:03

E bine ca Ana si Gabriela au ajuns in primul tur - si au jucat bine. In schimb, Monica parca e dintr-un alt film...jocul ei a ramas la nivel anilor 80 si ceva.

merace
merace  •  03 Iulie 2018, 20:37

La 4-6,0-5,15-40, Monica a inceput sa lupte! Hai Monica!

merace
merace  •  03 Iulie 2018, 20:23

3-0 pentru Osaka in setul 2, dupa ce a castigat primul set. Acum mi-ar place sa o vad pe Monica intorcand meciul! Hai Monica!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează