TENIS    •   WIMBLEDON

WIMBLEDON 2018. Încă un pas spre titlul #9 » Roger Federer s-a calificat în sferturi la Wimbledon fără set pierdut

FOTO: Guliver/ Getty Images

Luni, 09 Iulie

Roger Federer (36 de ani, 2 ATP), favorit principal la Wimbledon, s-a calificat în această după-amiază în sferturile turneului de Mare Șlem de la Wimbledon. Elvețianul l-a învins în trei seturi pe francezul Adrian Mannarino (30 de ani, 26 ATP), scor 6-0, 7-5, 6-4, după o oră și 47 de minute de joc. Federer a jucat impresionant în primul set și nu i-a lăsat nici măcar un game francezului, impunându-se cu 6-0 după doar 17 minute!

Manșa secundă a fost mult mai echilibrată: cei doi jucători au mers cap la cap până la 5-5, dar Federer a forțat în prelungirile setului, pe care și l-a adjudecat cu 7-5.

Elvețianul a traversat un singur moment dificil pe toată durata meciului, în setul 3. Condus cu 3-4, Federer s-a văzut nevoit să salveze trei mingi de break pe propriul serviciu. "Maestro" a anihilat cu stil șansele lui Mannarino, a egalat la 4 și nu a mai pierdut niciun game până la final.

În sferturi, Roger Federer îl va întâlni pe învingătorul partidei Gael Monfils - Kevin Anderson.

Vezi și: FOTO Așa arată sacrificiul » Cât de afectate sunt mâinile Simonei Halep și ale altor jucători de la Wimbledon

8 trofee
a câștigat Federer la Wimbledon, record absolut

33 de seturi consecutive
are acum Federer la Wimbledon. Elvețianul a câștigat titlul anul trecut fără să piardă set, performanță la care se adaugă cele 4 victorii în minimum de seturi de la ediția din acest an

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase