SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - VICTORIA AZARENKA 6-3, 6-1 // VIDEO CTP analizează victoria lui Halep: „Azarenka a avut o tactică arogantă” + „a fost cel mai bun meci al Simonei din acest an”

Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 iulie 2019 20:19

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) a avansat în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, după victoria convingătoare reușită în fața bielorusei Victoria Azarenka (29 de ani, 40 WTA) scor 6-3, 6-1. 

  • Duelul dintre Simona Halep și Cori Gauff va avea loc luni, la o oră ce va fi anunțată ulterior. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport

Victoria Simonei Halep cu Azarenka a fost analizată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, 62 de ani: 

„Meciul acesta a fost o probă strălucită de inteligență tactică a Simonei Halep. În prima parte a meciului, scorul a ajuns la 3-1 pentru Azarenka pentru că formula de joc a fost stânga-dreapta tare, cu mingi la nivelul șoldurilor – cine rezistă. La genul acesta de schimburi, Azarenka este mai tare. Simona a înțeles în acel moment că nu poate continua în felul acesta și, fără să riște – ar fi putut, ar fi avut două soluții tactice în acel moment: fie să riște și ea, să fie mai agresivă, să încerce lovituri, să ia ea inițiativa și să încerce să se bată parte în parte cu Azarenka, fie ceea ce a făcut, să îi trimită mingi cu efect, mingi mai înalte, liftate și în primul rând adânci. Aceste mingi sunt mult mai greu de plesnit decisiv, de făcut punct din ele.

Azarenka a intrat pe teren cu o singură tactică, arogantă: «te sparg», «te rup», «Simona Halep, te mănânc de vie într-o oră», «dau tare, n-ai nicio șansă». Și în momentul în care Simona a început să-i plaseze aceste mingi, Azarenka s-a încăpățînat să lovească ca în primele patru game-uri și, cum se spune în tenis, a început să le pună pe gard, dând afară mult. Numărul de greșeli neforțate al Azarenkăi este impresionant. Și în felul acesta, din acel moment, Simona a câștigat 11 game-uri și Azarenka a mai luat unul, refuzând până la sfârșitul meciului să se adapteze tactic. A continuat să dea tare, arogant, să încerce să câștige cu lovitură directă și a fost făcută praf de către Simona”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

„Poate cel mai bun meci pe iarbă al Simonei”

Jurnalistul e de părere că victoria cu Azarenka reușită una dintre cele mai consistente victorii reușite de Halep pe această suprafață: 

„Simona a avut și un punct slab în acest meci, pe care a reușit tactic să îl mascheze și pe care nu l-a speculat, tot din aroganță, Azarenka – serviciul, nu a mers foarte bine.

Este, după părerea mea, cel mai bun meci din acest an al Simonei Halep și poate cel mai bun meci pe iarbă făcut vreodată de Simona Halep în cariera ei”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24. 

Vezi și: VIDEO Halep speră din nou! Cum arată tabloul româncei: ușor până în semifinale, INFERNAL după » Posibilele adversare până în finalăPosibilele adversare până în finală

Citește AICI cronica meciului Simona Halep - Victoria Azarenka 6-3, 6-1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
rivaldinho
rivaldinho  •  05 Iulie 2019, 23:42
Postat de dinamo_fan pe 05 Iulie 2019, 22:11

e o jucatoare buna. nu zic ca nu ar fi putut sa o bata pe Simona intr-o zi de gratie. oricine din top 150 poate sa o bata pe Simon intr-o zi de gratie. ideea e ca sunt jucatoare ramase MULT mai solide. faptul ca o scoti pe Azarenka nu te recomanda cu nimic la castigarea trofeului sau hai, sa zic la finala.

Chiar oricine din top 150 nu, dar sunt foarte multe jucatoare bune in WTA. Halep totusi are palmares redutabil la ora actuala, chiar si cu top 20. Pe iarba probabil ca se mai schimba lucrurile, si ori am supraevaluat-o noi pe Simona inainte datorita acelei semifinale si a sfertului (meciuri pe care in mod normal le castiga, dar s-a accidentat cu Bouchard cand conducea clar iar cu Konta a pierdut dupa ce a condus) ori poate ca Daniel Dobre i-a schimbat jocul de iarba. Dar hai sa nu o subevaluam de fapt, daca la Eastbourne nu a luat-o in serios intrucat ala chiar nu e turneu mare precum Madrid de exemplu? Cert e ca are sanse mari la semifinale. Iar Azarenka, eu cred ca nici actuala nu pierde la multe jucatoare pe iarba. Sa te bati singur.. se poate bate bielorusa, dar doar daca intalneste o jucatoare foarte abila precum Halep si care are o tactica precum a Simonei de azi! Simona azi sa nu uitam ca a si servit bine dupa primele jocuri, deci serva buna coroborat cu a juca adanc, lung si variat... NU CRED CA MULTI POT SA FACA ASTA!

mutu57
mutu57  •  05 Iulie 2019, 22:53

Ieri am "prezis" ca Simona o ia de la Azarenka. Am gresit, si ma bucur ca am gresit. Simona a jucat, dupa parerea mea aproape perfect. Daca joaca tot asa, o termina pe Gauff in mai putin de o ora. (Hercog s-a batut singura.).

105662257060988
Eugen Qy  •  05 Iulie 2019, 22:35

BRAVO Simonica ! ai castigat in primul rand TACTIC ! In urmatorul meci, daca il va analiza vreunul dintre cei din staff-ul tau nu mai merge doar cu un joc pe greseala adversarei. Adversara e intr-o forma de zile mari *** ! In mod normal, NATURAL, la 15 ani nu ai cum servi asa, cu atata forta, in setul al3lea, dupa atat de multa alergatura ! Sincer m-as bucura daca ar aparea un asemenea fenomen sportiv care sa reziste FIZIC, dar mai important PSIHIC la atata consum. La varsta asta inca unele fetite se joaca doar cu papusile ! Daca jucand BINISOR Simona va pierde la sportiva de 15 ani inseamna ca aceasta din urma *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează