SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

Simona Halep - Elina Svitolina 6-1, 6-3 // VIDEO+FOTO Simona e SENZAȚIONALĂ! Se califică în cea de-a cincea finală de Grand Slam

Simona Halep - Elina Svitolina +24   FOTO
Simona Halep - Elina Svitolina

Articol de , - Publicat joi, 11 iulie 2019 17:37

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) a învins-o pe Elina Svitolina (24 de ani, locul 8 WTA), cu scorul de 6-1, 6-3, în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Simona Halep a impresionat  în semifinala de azi prin autoritatea loviturilor, varietate și spirit de luptă, dominându-și clar adversara, pe Elina Svitolina, 6-1, 6-3

Un forehand adânc, mingea aproape sărută linia din spate a terenului, și Svitolina trimite în fileu. Imediat, zâmbetul înflorește pe chipul Simonei. Un zâmbet care absoarbe în el surpriză, candoare, bucurie.

Își duce palma stângă spre față, uimită, ca o școlăriță care a dosit creta colorată și pozna tocmai i-a fost descoperită. Urmează crucea și sărutul îndreptat spre Cer, ritualul ei deja consacrat, o formă de mulțumire și de ușurare smerită, grațioasă. E atâta lumină pe chipul ei încât cuvintele pot lipsi. Este în finală la Wimbledon! Încă un vis rotunjit, un obiectiv atins tocmai în anul pe care multă lume i-l caracterizează drept palid.

20 de minute de foc

A jucat însă semifinala perfectă. Într-un fel, multe s-au decis la un nivel profund, psihologic mai ales, după primele două game-uri. Două game-uri lungi, imense chiar, în care românca a arătat o tărie superioară. A salvat trei mingi de break la start, apoi a capturat serviciul adversarei la a treia ocazie. Acele game-uri maraton au fost proba de efort, de intenție și de varietate pe care Halep a trecut-o, imprimând tonul.

"După primul game am fost puțin obosită, iar al doilea a fost la fel, iar în al treilea nu am mai putut juca deloc și de aceea l-am cedat repede", a explicat mai târziu Simona, în conferința de presă în limba engleză. Chiar dacă și-a pierdut apoi serviciul la zero, urmele rămăseseră. Dovadă că în continuare tot ea a controlat partida.

Indiferent ce a încercat Svitolina, Halep a fost cu un pas-doi înaintea ei. A dominat terenul în aproape toate punctele sale, indiferent că a fost vorba de serviciu, de puncte lungi sau scurte. Iar lungul de linie, atât cu forehand-ul, cât și cu reverul, i-au aparținut în totalitate.

A ajuns repede, ca scor, în situația de a închide primul set. Ca timp nu pentru că primele două game-uri au adunat împreună 20 de minute. Ucraineanca nu și-a mai ținut serviciul nici măcar o dată și românca a mai dat o probă de rezistență la 5-1, traversând încă un joc lung, cu minge de break pentru adversară și închizând la a cincea minge de set. Aproape trei sferturi de oră de foc pe iarba pârjolită a Centralului londonez. Un pas ferm spre finală.

"Am avut tactica justă"

Actul secund a oferit un echilibru un pic înșelător pe tabelă. S-a terminat 6-3, în 29 de minute, cu încă două break-uri făcute de româncă. Precizia loviturilor a devenit clinică, din desenul punctelor nu au lipsit scurtele și slice-urile, îmbogățind un arsenal necesar pe iarbă și pe care acum Simona îl deține, îl stăpânește. "Nu a fost atât de ușor pe cât arată scorul pentru că fiecare game a fost lung, adânc. Am muncit mult", a admis românca la câteva momente după final, în interviul pentru BBC.

"Am luptat foarte dur să câștig acest meci, ea este o jucătoare incredibilă, e întotdeauna greu să joci contra ei. Dar am avut tactica justă și am fost foarte puternică, fizic și mental", a adăugat.

Iarba și-a revelat secretele în fața acestei fete în vârstă de 27 de ani care ieri și-a confirmat prezența în a cincea ei finală de Mare Șlem. Iar zâmbetul de surpriză, candoare și bucurie de la final e garanția că încă mai sunt multe lucruri de așteptat în viitor. Oricând va fi el.

Simona Halep - Elina Svitolina 6-1, 6-3

Desfășurarea partidei:

6-3 Game, Set, Meci Halep! Sportiva noastră se califică în finala turneului de la Wimbledon!

5-3 Game Halep: Evoluție entuziasmantă a Simonei Halep! Sportiva noastră este la un pas de cea de-a cincea finală de Grand Slam din carieră.

8-2raportul punctelor câștigate cu lovitura de backhand

4-3 Game Halep: Simona este la două game-uri de finala de la Wimbledon!

3-3 Game Halep: Românca egalează, după încă un game alb! Trei game-uri fără punct pierdut în setul secund. 

Simona Halep - Elina Svitolina +25 FOTO

2-3 Game Svitolina: Ucraineanca reușește cu emoții, în cele din urmă, să preia din nou conducerea în cel de-al doilea set. Simona devine nervoasă.

2-2 Game Halep: Simona se răzbună din nou la 0! Încă un game alb reușit de sportiva noastră, care egalează în setul secund. 

1-2 Game Svitolina: Schimb de game-uri la 0. Halep nu reușește niciun punct în acest game.

1-1 Game Halep: Simona Halep face al doilea game alb în acest meci și egalează!

0-1 Game Svitolina: Ucraineanca își câștigă destul de repede serviciul în debutul setului secund. 

⇒ Începe setul secund, cu Svitolina la serviciu.

6-1 Game, Set Halep: Simona stă foarte bine în teren și își domină vizibil adversara. Românca reușește să închidă primul set după 43 de minute.

5-1 Game Halep: Românca face din nou break-ul și este la un game distanță de câștigarea primulul set. Servește Simona pentru set!

4-1 Game Halep: Simona Halep devine tot mai agresivă și își câștigă serviciul.

3-1 Game Halep: Jucătoarea noastră, cu o poziție mai avansată în teren, reușește din nou break-ul și menține avantajul față de ucraineancă. 

2-1 Game Svitolina: Elina îi fură rapid un game alb Simonei.

2-0 Game Halep: Românca face break-ul, după un alt game epuizant în care s-a jucat cap la cap.

1-0 Game Halep: Simona își adjudecă primul game, după nu mai puțin de 9 minute de joc echilibrat! Sportiva noastră a salvat trei șanse de break ale Elinei Svitolina.

Simona Halep - Elina Svitolina +25 FOTO

⇒ A început partida! Simona Halep servește prima.

 Cele două sportive au ieșit pe teren, iar partida va începe în scurt timp.

 

 

 

VEZI ȘI:

Darren Cahill și Virginia Ruzici, alături de Simona Halep » Susținători de seamă la antrenamente

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (181)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  11 Iulie 2019, 23:43
Postat de mosierul pe 11 Iulie 2019, 19:41

...fugi bă de aici că habar nu ai de nimic... păi a câștigat asta ceva pentru România mă ? A câștigat Fed Cup cumva , sau Cupa Davis sau vreo medalie olimpică și nu știu eu ?? A câștigat , dar pentru ea , isteților...! Bravo ei dar au fost alții care într-adevăr au adus medalii pentru România. Despre ei , prea puțin...

Nu ştiu zău cine n-are habar aici? La Fed Cup nu joaca toata echipa Romãniei? Ce vina are Simona ca ea cîştiga toate meciurile si celelalte nimic? Diferenta dintre ea si colegele ei de nationala este mare. Macar un punct ar trebuii sa cistige si ele. Nu? In alta ordine de idei ce drapel poarta Simona la Roland Garros, Flushing Meadow sau Wimbledon? "Steagul Simona Halep" sau drapelul României? Si nu in ultimul rind, ai idee cite taxe plateste României pe banii care i-a facut prin munca si sudoarea ei? Ştii cumva ca la un milion cistigat aproximativ 4 sute de mii plateste taxe? Cum poti spune ca Simona nu face nimic pentru România?

1017226401642400
Giorgio Rizzo  •  11 Iulie 2019, 21:17

mosierul, Fetele nu joaca Cupa Davis, cat despre Fed Cup probabil stii cum s-a terminat calificarea in finala a frantuzoaicelor,cat despre Olimpiada de la Tokyo ...mai este un an de asteptat. Alti sportivi care (participanti la discipline individuale)au castigat in primul rand pentru ei/ele . Despre participarile sportivilor romani la discipline sportive pe echipe s-a vorbit la timpul potrivit. Aici este site de tennis.

tatiana19
tatiana19  •  11 Iulie 2019, 20:22

BRAVO SIMONA Ne-ai facut o mare bucurie. Tuturor celor care simtima romaneste. Sper din tot sufletul sa ridici sambata trofeul deasupra capului. Te iubim! SUCCES!!

Vezi toate comentariile (181)
Comentează