SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Prima mare surpriză la Wimbledon: favorita #2, eliminată în turul secund!

Anett Kontaveit, favorită doi la ediția din acest an de la Wimbledon, a părăsit turneul londonez încă din turul secund / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Anett Kontaveit, favorită doi la ediția din acest an de la Wimbledon, a părăsit turneul londonez încă din turul secund / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 17:03 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 18:04

Anett Kontaveit (26 de ani, 3 WTA), favorită doi la ediția din acest an de la Wimbledon, a părăsit turneul londonez încă din turul secund. Estona a fost învinsă de nemțoaica Jule Niemeier (22 de ani, 97 WTA), scor 4-6, 0-6, la capătul unui meci care a durat doar 59 de minute. 

Revelația sezonului 2021 nu se regăsește. Anett Kontaveit a bifat cea de-a patra înfrângere din ultimele cinci partide în circuitul feminin, fiind eliminată prematur din cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului. 

Estona a fost doar o „umbră” a jucătoarei de anul trecut: a reușit doar 7 lovituri direct câștigătoare pe durata meciului și a comis, în schimb, 24 de erori neforțate. Kontaveit a opus rezistență doar în primul set, fiind surclasată în manșa secundă (0-6).

Anett Kontaveit a rămas recent fără antrenor

Kontaveit, care a urcat în clasment grație parcursului remarcabil de la finalul anului trecut, se află într-o perioadă de căutări. Recent, ea s-a despărțit de antrenorul rus Dmitry Tursunov, alături de care obținuse rezultate notabile.

Motivul pentru care am luat această decizie este că el are pașaport rusesc, așa că în momentul de față ne este foarte greu să obținem vize pentru a călători

Chiar dacă am dori, nu m-ar putea însoți în multe turnee și, în acest moment, simt că mai am nevoie de cineva lângă mine”, a explicat Kontaveit, la începutul lunii iunie. 

Citește și alte știri de actualitate:

De ce a purtat Serena Williams plasturi negri pe obrazul drept în primul tur la Wimbledon 2022

Dezvăluiri uluitoare după cazurile de Covid de la Wimbledon: „La Roland Garros au fost cazuri, dar am avut un acord tacit”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cirus11
cirus11  •  29 Iunie 2022, 19:10

Rar am mai vazut asa prabusire de forma... acum 6 luni batea pe oricine din circuit.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close