SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Carlos Alcaraz, eliminat de la Wimbledon de alt puști-minune! + „Clasic” de peste 4 ore și jumătate pentru un loc în sferturi

Carlos Alcaraz // foto: Guliver/gettyimages
Carlos Alcaraz // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 iulie 2022 21:45 / Actualizat duminica, 03 iulie 2022 22:11

Carlos Alcaraz (19 ani, locul 7 ATP) a fost eliminat de Jannik Sinner (20 de ani, 13 ATP) în optimile Wimbledon 2022, scor 1-6, 4-6, 7-6 (8), 3-6.

Carlos Alcaraz, noua senzație a tenisului mondial, a cedat în fața unui alt puști-minune, italianul Jannik Sinner.

Meciul din optimile Wimbledon a fost superb, tranșat de Sinner în 4 seturi și peste 3 ore și jumătate de joc.

Sinner, în sferturi la Wimbledon 2022. L-a eliminat pe Carlos Alcaraz

Primul set a fost cel mai scurt, ajudecat fără emoții de Sinner, scor 6-1. A urmat un act secund mai echilibrat, în care departajarea s-a făcut printr-un break reușit de Sinner la început.

Cei doi jucători au mers cap la cap în setul 3, care a fost decis la tie-break, 10-8 în favoarea spaniolului. Sinner a avut două mingi de meci, la 7-6, respectiv 8-7, dar Alcaraz le-a salvat pe amândouă.

Spaniolul, care nu a trecut de faza sferturilor la vreun turneu de Grand Slam, nu a reușit să construiască pe succesul din setul 3. În al patrulea, Sinner s-a distanțat la 4-1, apoi 5-2, și în final 6-3. Italianul ar fi putut închide meciul chiar mai devreme, dar la 5-2 a ratat 3 mingi de meci.

În sferturi, Sinner va juca cu învingătorul meciului Novak Djokovic (#1 ATP) - Tim van Rijthoven (#104 ATP).

Carlos Alcaraz, eliminat de la Wimbledon de alt puști-minune! + „Clasic” de peste 4 ore și jumătate pentru un loc în sferturi
Jannik Sinner // foto: Guliver/gettyimages

„Thriller” de peste 4 ore și jumătate între Tiafoe și Goffin

Varul din VAR! Goffin și Tiafoe, lângă Smith și Năstase
WIMBLEDON 2022
Varul din VAR! Goffin și Tiafoe, lângă Smith și Năstase

Un alt meci superb de astăzi, aprig disputat, a fost David Goffin - Frances Tiafoe. Goffin a câștigat în 5 seturi, 7-6 (3), 5-7, 5-7, 6-4, 7-5, după puțin peste 4 ore și jumătate de joc.

În faza sferturilor, Goffin îl va înfrunta pe britanicul Cameron Norrie, locul 12 ATP.

Belgianul și-a egalat, astfel, cea mai bună performanță la Wimbledon. El mai atinsese faza sferturilor de finală în 2019.

Mai multe știri de la Wimbledon: 

O nouă mare surpriză la Wimbledon » Ostapenko, eliminată de locul 103 WTA, după o revenire uluitoare

Venus Williams a stârnit hohote de râs la conferința de presă » Răspuns „tăios” oferit reporterului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  04 Iulie 2022, 13:31
Postat de cdba3133 pe 04 Iulie 2022, 11:16

Daaaaaa! Este chiar un fenomen extraordinar in ale tenisului. Ceva de speriat. De doua l-am vazut pana acum si de doua ori a luat bataie.

Când joaca bine, e într-adevăr impresionant, însă momentan ii lipsește constanța unui mare jucător. Și mai e ceva, s-a jucat pe iarba, nu te mai poți baza în fata unui jucător agresiv ca îl vei domina defensiv prin mingi de pe fundul terenului, trebuie sa iei inițiativa. E un foarte bun jucător de zgura, pe iarba însă, e altceva.

cdba3133
cdba3133  •  04 Iulie 2022, 11:16

Daaaaaa! Este chiar un fenomen extraordinar in ale tenisului. Ceva de speriat. De doua l-am vazut pana acum si de doua ori a luat bataie.

zorrozabal
zorrozabal  •  04 Iulie 2022, 09:10

Da,dar Alcaraz ar fi putut intoarce meciul-daca și-ar fi fructificat mingiile de break de la inceputul setului 4!Alcaraz ar fi putut câștiga meciul cu Siner- daca ar fi servit mai bine!Și daca nu ar fi abuzat de niște„scurte”nereușite!Suficient pentru Siner,care avea un prim serviciu ucigator!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează