SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON. Începe Lunea Nebună! Față în față cu "Tornada" » 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre Simona Halep - Viktoria Azarenka

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2017 22:33

Simona Halep și Victoria Azarenka se duelează azi, în jurul orei 15:00, pentru un loc în sferturile de finală la Londra, după ce în 2015, la US Open, și-au disputat calificarea în semifinale.

Una dintre cele mai așteptate optimi de finală de la Wimbledon este cea dintre Simona Halep și Victoria Azarenka. Ultima lor întâlnire a avut loc la New York, în 2015, și a fost una epică, cu răsturnări de scor, cu întreruperi din cauza ploii și care a durat două ore și patruzeci de minute.

"Pe atunci nu era mamă", a spus, zâmbind, Simona când a fost întrebată despre acea partidă din "sferturi" de la US Open. "A fost un roller-coaster", și-a amintit și Azarenka despre acel meci pe care Halep l-a câștigat cu 6-3, 4-6, 6-4.

De atunci au trecut 22 de luni și multe lucruri s-au schimbat, mai ales în viața bielorusei, care în decembrie 2016 l-a născut pe Leo. Apoi, ea are alt antrenor, înlocuindu-l pe Wim Fissette cu Michael Joyce.

La început, plănuia să revină în circuit abia odată cu partea de hard american a sezonului, dar s-a răzgândit și este la al doilea turneu al lui 2017, după ce a evoluat și la Mallorca, tot pe iarbă.

"Chiar dacă nu a jucat aproape un an este o adversară tare, o mare campioană. Va fi o provocare pentru mine, dar cred în șansa mea, meciul e deschis oricărui rezultat", a spus Simona Halep.

Vika, mai multe ore pe teren

În afară de confruntarea de la New York, cele două se mai duelaseră de două ori, în 2012, la Linz și Doha, ambele partide fiind câștigate de Azarenka. Totul e însă istorie. "Simona este o jucătoare foarte bună, este în formă de luni bune, este o luptătoare, dar eu prefer să mă concentrez mai mult pe jocul meu. În fața jucătoarelor de top trebuie mereu să joci la un nivel înalt", a spus bielorusa în vârstă de 27 de ani.

Drumul până în optimi de finală a fost diferit pentru cele două adversare de azi. Simona a stat în total pe teren patru ore și douăzeci și două de minute și nu a pierdut niciun set. Victoria a adunat pe iarba de la All England Club cinci ore și douăzeci și nouă de minute și a cedat două seturi, în primul tur în confruntarea cu Cici Bellis și în turul al treilea în cea cu Heather Watson.

În materie de cea mai de sus performanță la Wimbledon, atât Halep, cât și Azarenka se laudă cu atingerea semifinalelor: românca în 2014, iar bielorusa în 2011 și 2012. Vom vedea cu cine e mai prietenoasă iarba de la All England Club de data aceasta.

16-6 este raportul dintre optimile de finală câștigate și cele pierdute de Victoria Azarenka în turneele de Mare Șlem
4 finale de Mare Șlem a jucat Victoria Azarenka, câștigând la Australian Open în 2012 și 2013 și pierzând în aceiași ani la US Open
51 de săptămâni a fost bielorusa lider în clasamentul mondial feminin
8-2 este raportul dintre optimile de finală câștigate și cele pierdute de Simona Halep în turneele de Mare Șlem
2 finale de Mare Șlem a jucat Simona Halep, pierzându-le pe amândouă, Roland Garros în 2014 și 2017
181 de săptămâni a adunat Simona Halep în Top 10

Altă abordare

Simona Halep a fost întrebată la conferința de presă de după meciul cu Shuai Peng dacă a crezut că Victoria Azarenka va reveni după ce l-a născut pe Leo.

"Nu m-am îndoit de acest lucru. Avea toate motivele să se întoarcă: a fost numărul unu mondial, are în palmares turnee de Mare Șlem, așa că avea de ce să revină, ca să fie din nou în fazele finale. Are o personalitate puternică, e aici din nou pentru că o merită", a spus a doua jucătoare a lumii. Cât despre ideea de a deveni mamă și a reveni în competiție, Simona are altă părere: "Nu vreau așa ceva, mi-aș dori să am copii când mă las de tenis, dar nu se știe niciodată".

Serviciu reconstruit

Victoria Azarenka a reușit în pauza pe care a luat-o pentru a deveni mamă să-și reconstruiască mișcarea de la serviciu. Poate de aceea, într-un top al dublelor greșeli la Wimbledon, ea este pe trei, cu șaisprezece în trei meciuri. "Dacă nu m-aș fi oprit pentru a-l avea pe Leo nu cred că puteam să fac acest lucru. Mă bucur că am avut atâta răgaz să lucrez la serviciul meu. Am făcut-o pentru a-mi prelungi cariera", a spus Azarenka.

Va deveni cea mai longevivă din Top 10

După încheierea turneului de la Wimbledon, Serena Williams va părăsi Top 10 mondial pentru prima dată după 1 aprilie 2012. Americanca a fost între primele zece jucătoare ale lumii timp de 276 de săptămâni consecutive.

Ca urmare, Simona Halep va fi cea mai longevivă prezență din Top 10, ea bifând începând de luni, 17 iulie, a 182-a săptămână consecutivă de prezență între cele mai bune zece jucătoare ale lumii. Românca a pătruns acolo pe 27 ianuarie 2014, iar cele mai multe săptămâni le-a petrecut pe poziția a treia, cincizeci și cinci.

Simona duce în continuare lupta pentru poziția de lider mondial. Într-un clasament virtual la zi, Karolina Pliskova ocupă primul loc și, pentru a o depăși, Halep trebuie să ajungă în semifinale, dar dacă Angelique Kerber ajunge în finală, românca e nevoită să câștige trofeul pentru a deveni numărul unu. 

Lunea nebună

Azi, la Wimbledon se vor juca toate meciurile din optimi de finală, atât de pe tabloul feminin, cât și de pe cel masculin. La niciun alt turneu de Mare Șlem nu se întâmplă acest lucru pentru că niciunul nu are duminica dintre cele două săptămâni liberă.

"E o zi minunată, m-aș bucura, dacă aș fi un fan al tenisului, de o astfel de întâmplare. O să mă bucur și eu într-un fel de ea urmărind niște meciuri la televizor", a spus Roger Federer, care azi îl înfruntă pe Grigor Dimitrov.

"Wimbledonul este unic și pentru că nu se joacă niciun meci duminica, așa că ziua următoare este una foarte importantă și ca fan poți să vezi o mulțime de meciuri de calitate", a spus și Novak Djokovici.

wimbledon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
comabi
comabi  •  10 Iulie 2017, 11:18

Salut! Ai pus la pariuri? Daca da, la ce cota? Daca nu, esti din Belarus si ai scris cu Google translate :)?

ray51
ray51  •  10 Iulie 2017, 10:16

Este greu, dar ce nu e greu in sportul de performanta. Campionii sunt unici prin atitudine, forta mentala si bineinteles prin tehnica desavarsita a sportului practicat. Simona iti urez mult succes si invata tot ce e performant la adversarul de azi.

balauru48
balauru48  •  10 Iulie 2017, 09:37

Hai Azarenka!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează