SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON. Performanță excepțională pentru tenisul românesc » Avem 8 jucătoare pe tabloul principal de la Wimbledon

FOTO: Guliver/Getty Images
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 28 iunie 2018 17:01

Tenisul feminin românesc confirmă și la Wimbledon situația excelentă pe care o traversează în ultima vreme. Vom avea nu mai puțin de 8 reprezentante pe tabloul principal al celui de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului!

Acest lucru e posibil după ce alte două românce au avansat pe tabloul principal după ce au jucat calificări. 

Gabriela Ruse (20 de ani, 197 WTA) a învins-o azi pe Barbara Haas (215 WTA), scor 6-0, 7-5, după o oră și 28 de minute de joc. Va fi prima prezență a Gabrielei Ruse pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem. Gabriela e fostă semifinalistă în turneul junioarelor de la Wimbledon, performanță atinsă în 2014. 

Pe tabloul principal a avansat și Alexandra Dulgheru (126 WTA), care a supraviețuit unui meci extrem de dificil cu Tamara Zidansek (96 WTA). Jucătoarea noastră s-a impus în trei seturi, scor 5-7, 7-6 (4), 6-0, după două ore și 28 de minute de joc.

Astfel, numărul româncelor prezente pe tabloul principal de la Wimbledon a ajuns la 8.

Simona Halep, favorită principală la Londra, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Monica Niculescu sunt celelalte jucătoare deja prezente pe tablou.

Tragerea la sorți pentru stabilirea tabloului principal va avea loc vineri, liveTEXT pe GSP.ro.

1 jucător român
din ATP va fi pe tabloul principal de la Wimbledon. Este vorba, bineînțeles, de Marius Copil (95 ATP)

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (14)
maxp
maxp  •  29 Iunie 2018, 07:40
Postat de Cristian Toma pe 28 Iunie 2018, 19:16

Mare noroc cu sportul feminin...la noi băieţii sunt campioni mondiali la barbut, alba-neagra, şmenuri, violuri, tâlhării, iar părinţii lor îi ''admiră'' neputincioşi...o naţiune cu sportul dezvoltat, este de obicei o naţiune prosperă şi economic...România se ocupă cu scandalurile politice, băgările în puşcării, pe drepte sau nu...

As spune-o invers, orice natiune prospera economic are sportul dezvoltat. Deci nu avem de unde sa avem sportul dezvoltat.

1830824503809454
Marea Egee  •  28 Iunie 2018, 22:25

Sa ajungi intre primii 128 sportivi ai lumii la cel mai mare turneu , la un sport individual, e o performanta uriasa , nu doar pentru un sportiv roman ! ! Sa jignesti acesti oameni ,ca oameni sunt si ei in primul rand e o performanta la indemana oricui ,dar romanii o fac cel mai mult ! Aici am avea 120 din primii 128 !

catalynn
catalynn  •  28 Iunie 2018, 20:42

Felcitari fetelor nostre, dar in special stelistelor :-) Bravo Piti!!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează