SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WTA a analizat-o pe Halep » Puncte forte și puncte slabe înainte de Wimbledon: "Cât de bine a reușit să își învingă demonii?"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 iulie 2017 09:36

Turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, va debuta mâine, iar Simona Halep este una dintre favorite.

Românca, locul 2 WTA, este al doilea cap de serie al turneului de la Londra, după liderul Angelique Kerber. Site-ul WTA a analizat jocul româncei și au evidențiant punctele forte ale Simonei, dar și minusurile.

Puncte forte: "Halep se îndreaptă spre pe iarba londoneză după cea mai bună serie din viața ei, triumfând la Madrid și ajungând în finalele de la la Roma și Roland Garros. Ultima oară când a jucat finala la Roland Garros, a ajuns până în semifinale la Wimbledon.

Simona a supraviețuit în două meciuri de trei seturi înainte de a ceda în fața oboselii în meciul cu Wozniacki, al doilea meci al său din acea zi. Halep ar putea avea o nouă performanță remarcabilă dacă va reuși să treacă de adversarele din primele runde, Marketa Vondrousova, Carla Suarez Navarro sau Eugenie Bouchard", notează site-ul WTA.

Puncte slabe: "Cât de bine a reușit Halep să își învingă demonii de la Roland Garros? A fost la noua puncte de primul său titlu major, dar visul i-a fost spulberat de o Jelena Ostapenko aflată într-o formă excelentă.

Wimbledon o pune pe suprafața pe care se simte cel mai putin confortabilă, iar Vondrousova sau Bouchard ar putea adopta strategia letonei Ostapenko pentru a trece de defensiva Simonei. La Eastbourne a intrat pe teren dorind să le învingă pe Duan Ying-Ying și Tsvetana Pironkova, dar presiunea unui turneu de Grand Slam și adversarele inspirate îi pun altfel de probleme".

Listă favorite Wimbledon, potrivit WTA.

1. Karolina Pliskova
2. Simona Halep
3. Petra Kvitova
4. Jelena Ostapenko
5. Venus Williams

Simona Halep va debuta la Wimbledon împotriva Marinei Erakovici.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
ray51
ray51  •  04 Iulie 2017, 08:33

Venus? Va bateti joc de tenis! Jelena Ostapenko doar sa aiba noroc sa dea de Simona prin semifinale (daca ajunge pana acolo). Pliskova este in expansiune de negi. Poate Kvitova...daca trece de Brengle si de Konta.

10154976492293690
Szasz Andrei  •  03 Iulie 2017, 10:59

Potrivit WTA, Simona are a doua sansa, dupa Pliskova, dar celelalte 3 favorite (Kvitova, Ostapenko si Konta) sunt pe jumatatea de tablou a Simonei si ii va fi foarte greu. Nu cred ca Bouchard si Kerber sa ajunga mai sus de turul 3-4. Wosniacki este pe jumatatea Pliskovei si a lui Kerber. O finala cu Pliskova ar fi maxim ce poate obtine Halep din acest turneu, deci nu titlu si nici nr. 1 dupa finala, din pacate ! Simona a ratat pana acum TREI sanse sa ajunga nr. 1 WTA, la Roland Garros si apoi dupa turneele de iarba din Anglia. Poate la US Open va obtine mai mult decat o finala si doar locul 2 in lume.

1040925932709607
Maria Popovici  •  02 Iulie 2017, 18:41

Urita de la Constanta se va intoarce cu coada ( *** )intre picioare. Si ciocul mic !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează