SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

WTA FINALS, BIANCA ANDREESCU - SIMONA HALEP // Multă nerăbdare! Ce spune Simona despre întâlnirea pe care o așteaptă toată România + cât valorează financiar victoria

Articol de - Publicat duminica, 27 octombrie 2019 11:13

Astăzi a început Turneul Campioanelor, găzduit în premieră de Shenzhen, de anul acesta până în 2028. Grupa Roșie e cea care dă startul, iar cea Mov urmează să debuteze luni. Atunci va avea loc și prima întâlnire pe teren, în competiție, dintre Simona Halep (5 WTA, 28 de ani) și Bianca Andreescu (4 WTA, 19 ani). 

Într-un an de explozie pentru tânăra jucătoare canadiană cu origini românești și unul de consolidare a prestigiului pentru Halep, duelul lor era anticipat și disecat în perspectivă. Acum va deveni fapt. 

„Abia aștept s-o întâlnesc, sunt entuziasmată”, a spus Simona ieri, în conferința de presă susținută în China.  

„Va fi o mare provocare pentru mine fiindcă anul acesta a fost cu sus și jos. Un mare vârf în timpul Wimbledonului, dar restul nu a fost grozav”, și-a cântărit ea, cu obiectivitate, sezonul. Apoi a adăugat că „nu mă gândesc la a câștiga sau a pierde aici. Vreau doar să pot juca meciuri”. 
 

Ultima precizare are legătură tocmai cu numărul mic de partide pe care le-a disputat în ultimele câteva luni bune. Fie din cauza unor ieșiri rapide din turnee, acompaniate de problema la picior din vară, fie pentru că a avut accidentarea la spate care i-a faultat, la fel ca în 2018, minisezonul din Asia. 

Simona a apreciat just succesul din 2019 al fetei pe care acum 3 ani o sfătuia să-și dea o șansă în tenisul profesionist.  

„E uimitor ceea ce a făcut. Să câștigi un turneu de Grand Slam la 19 ani, să joci doar câteva concursuri și să le câștigi și pe acelea, e o treabă foarte, foarte bună. A meritat pentru că a jucat cu adevărat bine în acele turnee”, a punctat fostul lider mondial. 

„Sunt nerăbdătoare” 

„Întotdeauna mi-am dorit să joc cu ea”, a spus și Bianca, învingătoarea de la US Open. „În sfârșit, am ocazia. Sunt nerăbdătoare”, a continuat ea.  

Până acum, canadianca s-a descurcat excelent pe scenele mari, chiar pare că le preferă.  

„Gestionez destul de bine presiunea”, a spus ea la conferința de presă. „Nu mă întrebați cum o fac. Cred căă jocul meu se ridică la un alt nivel în mod inconștient, și sunt recunoscătoare pentru asta. De aceea cred că joc la maximum contra adversarelor de top. E adevărat că nu am fost eu favorita, așa că vom vedea cum stau lucrurile acum”. 

Întâlnirea dintre cele două va avea loc luni, al doilea meci de simplu al zilei, nu înainte de ora 15:00 a României, după partida dintre Elina Svitolina, care e deținătoarea titlului, și Karolina Pliskova.  

305.000 de dolarisunt acordați la Shenzhen pentru fiecare meci câștigat în grupă

VEZI ȘI:

WTA FINALS, OSAKA - KVITOVA // liveSCORE ACUM » Meciul care deschide Turneul Campioanelor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
2362720574002641
Claudiu El  •  27 Octombrie 2019, 20:12
Postat de Claudiu El pe 27 Octombrie 2019, 20:11

blatista iar de da lovita !!!!!!! iar !! si iar!!!

e buna cota!!!!!!!!

2362720574002641
Claudiu El  •  27 Octombrie 2019, 20:11
Postat de Szasz Andrei pe 27 Octombrie 2019, 19:12

Desigur, anul 2019 va fi unul istoric pentru tenisul romanesc si romance, cu doua castigatoare de grand-slamuri si alte mari turnee castigate, speram ca si acesta, niciodata n-a fost o rivalitate intre 2 romance in tenis, la acest nivel, nici macar la masculin in anii '70. Tiriac nu a fost niciodata la nivelul lui Nastase, iar la fete niciuna nu a putut s-o concureze pe Ruzici in anii '70 sau Halep in ultimii ani, pana sa apara Bianca Andreescu (pe care ar trebui s-o consideram romanca si pt. ca a inceput tenisul in Romania). Daca va si o finala romaneasca, va si "meciul secolului" cum se mai spune la box sau la fotbal ! Speram ca Simona sa joace la nivelul ei maxim, ca la Wimbledon, iar Bianca tot asa ca la turneele americane castigate in 2019 !

blatista iar de da lovita !!!!!!! iar !! si iar!!!

2362720574002641
Claudiu El  •  27 Octombrie 2019, 20:09

hai Bianca!!!halep sigur blatista sec 20!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează