SPORTURI  »  TENIS  »  WTA STUTTGART

VIDEO S-a întors! Bianca Andreescu, victorie la primul meci după pauza de 6 luni

Bianca Andreescu / Sursă foto: Imago Images
Bianca Andreescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 aprilie 2022 08:20 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2022 08:40

Bianca Andreescu (21 de ani, 121 WTA) a bifat, marți, primul meci după o pauză de șase luni. Jucătoarea canadiană cu origini românești a învins-o pe nemțoaica Jule Niemeier (22 de ani, 108 WTA) în primul tur de la Stuttgart, scor 7-6(5), 6-3, după o oră și 45 de minute.

Campioana de la US Open 2019 s-a antrenat săptămâna trecută la Academia lui Rafael Nadal, iar acum a revenit, oficial, în circuit. După șase luni în care a stat departe de tenis, Bianca Andreescu a luat startul în turneul pe zgură de la Stuttgart, iar revenirea a fost de bun augur pentru jucătoarea din Canada.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Istanbul, cu fostul antrenor al lui Halep lângă ea » Explicația din spatele unei imagini aparent curioase
WTA
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Istanbul, cu fostul antrenor al lui Halep lângă ea » Explicația din spatele unei imagini aparent curioase

Bianca Andreescu, victorie la primul meci după pauza de 6 luni

N-a fost cel mai facil meci pentru Andreescu, forțată să revină și să salveze o minge de set a adversarei, la 4-5 în prima manșă. În cele din urmă, canadianca a împins setul în prelungiri, pe care și l-a adjudecat la tie-break. 

Încrezătoare după ce a revenit dintr-o situație complicată, Bianca a evoluat cu mai multă liniște în setul secund. Nu și-a cedat deloc serviciul și s-a impus cu 6-3, arătând câteva momente ce au adus aminte de jucătoarea din 2019.

Pentru Bianca Andreescu, urmează un test extrem de complicat. Ea o va înfrunta pe Aryna Sabalenka (23 de ani), numărul patru mondial.

Bianca Andreescu: „Așa a fost viața mea din ultimii ani, lipsită de consistență”

„Așa a fost viața mea din ultimii ani, lipsită de consistență. Dar sunt foarte, foarte fericită că pot să joc din nou. Ultimele luni au fost foarte dificile dar, chiar dacă sună ca un clișeu, simt că m-am regăsit și am dezvoltat o pasiune mai apăsată pentru sportul ăsta.

 Și am realizat că iubesc cu adevărat acest sport. Eram foarte autocritică și asta era nesănătos. Și mi-am spus că trebuie să se schimbe ceva, altfel cariera mea se scurge”, a spus Bianca Andreescu înainte de startul turneului de la Stuttgart, conform jurnalistului Mircea Meșter. 

Bianca Andreescu, fost număr 4 mondial, a coborât până pe locul 121 în ierarhia WTA. Canadianca are 3 trofee în carieră, toate cucerite în 2019: Indian Wells, Toronto și US Open.

VIDEO Rezumatul meciului Bianca Andreescu - Jule Niemeier

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO+FOTO Încă un fost jucător de top a spus adio tenisului » Bornele unei cariere remarcabile + 10 meciuri de neuitat

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Istanbul, cu fostul antrenor al lui Halep lângă ea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
192486884818821
Mihnea Ilie  •  20 Aprilie 2022, 16:50

Am greșit, dar tot aia e... Era cealaltă...

192486884818821
Mihnea Ilie  •  20 Aprilie 2022, 16:49

Probabil ca a renunțat la papanași!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează