SPORTURI  »  TENIS  »  WTA TOKYO

WTA TOKYO // VIDEO + FOTO Naomi Osaka, primul picaj! A pierdut finala de la WTA Tokyo, una total ciudată pentru WTA + Schimbare în cursa spre Turneul Campioanelor

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 septembrie 2018 09:10

Cehoaica Karolina Pliskova (8 WTA) a învins-o pe nipona Naomi Osaka (7 WTA), scor 6-4, 6-4, și a devenit noua campioană a turneului WTA de la Tokyo.

Aura de invincibilitate a lui Naomi Osaka a fost spulberată. Seria de 10 meciuri consecutive, încununată cu trofeul de la US Open, în care a cedat un singur set, contra bielorusei Aryna Sabalenka, a fost întreruptă astăzi.

Finala a fost una atipică circuitului feminin. Doar două șanse de break au apărut pe durata întregii dispute, ambele de partea cehoaicei, și ambele fructificate.

Procentajele la serviciu au fost extraordinare. Pliskova a pus în teren în 81 la sută din cauzuri prima minge, câștigând 79 la sută dintre punctele jucate cu ea. Nici Osaka nu a fost mai prejos: 75 la sută din puncte jucate cu primul serviciu, 72 la sută dintre ele adjudecate. 

Pliskova a câștigat al doilea turneu din 2018, după cel de la Stuttgart, și face rocadă cu Naomi Osaka în clasamentul WTA. De luni, cehoaica va ocupa poziția a a 7-a. Datorită acestei victorii, Karolina a urcat provizoriu pe poziția a 8-a în cursa spre Turneul Campioanelor.

Vezi și: Simona Halep, "speriată" de o rivală de la Turneul Campioanelor: "Este o jucătoare excelentă, extrem de puternică!"

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
169959210415033
Adrian Dinu  •  23 Septembrie 2018, 13:10

Important pt Osaka e ca si-a atins varful de forma acolo unde trebuia , la un GS - US Open . Nu mi se pare nimic anormal pt. o jucatoare care stie ce vrea ! Bravo ei , pt. ca stie sa puna punctul pe "i" acolo unde trebuie !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează