SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Zâmbetul care încheie anul » Ce urmează pentru Simona Halep la revenirea din Singapore

Articol de - Publicat duminica, 21 octombrie 2018 09:00

Simona Halep urmează să plece azi din Singapore spre casă și să înceapă de luni tratamentul de reabilitare pentru spate.

Încă o zi la Singapore, încă o rochie neagră, casual însă, și un zâmbet luminos. Deși nu poate juca la Turneul Campioanelor, pentru care s-a calificat al cincilea an la rând, Simona s-a deplasat acolo. Vineri a primit trofeul de "Jucătoare a anului", iar ieri a răspuns întrebărilor într-o conferință de presă inclusă în programul oficial. Este final de sezon pentru liderul mondial, un final marcat de accidentarea la spate, care aruncă o perdea de îngrijorare peste perioada următoare. Românca a dat-o însă la o parte cu declarații optimist/realiste.

3 jucătoareau încheiat măcar doi ani la rând din ultimii 10 pe primul loc al clasamentului WTA: Caroline Wozniacki (2010-2011), Serena Williams (2013-2015) și Simona Halep (2017-2018)

Astăzi va lăsa în urmă Asia, revenind acasă, unde va relua imediat programul de recuperare. "A doua zi cum ajung, trebuie să încep tratamentul", a spus ea ieri, citată de WTA Insider. "Voi fi în sală în fiecare zi. Nu e ceva care să-mi placă. Dar e ceva ce trebuie făcut". Halep speră ca accidentarea, diagnosticată drept hernie de disc după RMN-ul făcut la întoarcerea de la Beijing, să nu îi afecteze startul sezonului 2019.

Pauză 3-4 săptămâni

"Medicii mi-au spus că am nevoie de pauză, în jur de trei, patru săptămâni. Cu tratament, fizioterapie, de asemenea exerciții, gimnastică medicală, ar trebui să fie OK", a explicat ea. "De fapt, nimic nu e sigur, în afara faptului că nu am nevoie de operație. Ceea ce e ceva extrem de pozitiv. Voi avea grijă. Am destul timp la dispoziție. Dacă voi fi în regulă și odihnită din punctul de vedere mental, cred că va fi bine".

Românca a parcurs în 2018 sezonul cel mai plin de recompense sportive, între care se găsesc primul titlu de Mare Șlem al carierei, la Roland Garros, altă finală jucată, la Australian Open, încă două trofee și 5 finale disputate plus o dominație autoritară asupra clasamentului mondial, cu doar 4 săptămâni în care nu s-a situat pe primul loc. "Am avut și momente grele, după Melbourne mi-a fost greu să trec peste ce s-a întâmplat și să revin mai puternică. Dar sunt mândră că am reușit și că am obținut un rezultat și mai bun", a încheiat românca. 

"Durerea nu este atât de mare când nu joc. Încă mai am momente când rămân blocată, dar nu este atât de rău ca atunci când joc tenis.
Să câștig un turneu de Mare Șlem și să închei ca numărul unu, cred că nu puteam cere mai mult. E cel mai bun an.
Am patru destinații de vacanță, mă voi bucura la maximum de ea. Am nevoie de vacanță, iar acum sunt mai relaxată cu tot"
Simona Halep

A primit mașina

11 halep stire

În fiecare an, jucătoarea care încheie pe primul loc în WTA Race, clasamentul care stabilește cine se califică la Turneul Campioanelor, este răsplătită cu un automobil Porsche. În 2018, ca și în 2017, cea care a reușit să-și asigure frumosul premiu este Simona Halep. Ieri, ea a primit cheile unui Porsche 718 Boxster GTS (foto). Mașina are motor de 2,5l Turbo, cu o putere de 360 cai, care accelerează de la 0-100 în 4,0 secunde și poate atinge viteza maximă 290 km/h. Prețul de pornire este de 70.000 de euro. "Să câștig Race to Singapore pentru al doilea an la rând e ceva fantastic, sper că iau cu mine această formă bună și în noul sezon", a spus Halep. 

"Nu mă voi uita, niciun minut"

A fost greu pentru Simona să aleagă o favorită pentru ediția din acest an a Turneului Campioanelor. "Mereu am spus acest lucru despre acest concurs. Fiecare meci e ca o finală", a descris ea ieri. Apoi însă a rostit totuși câteva nume. "Văd câteva jucătoare care au șanse mai mari, cred că Wozniacki fiindcă a câștigat anul trecut și mi se pare că suprafața i se potrivește", a spus Halep. "Petra are o șansă mare. Osaka are o șansă mare. De fapt, oricine are șanse. Nu se știe niciodată. De asemenea, emoțiile vor juca un rol important. Vom vedea", a încheiat ea, nu înainte de a avertiza însă: "Dar nu mă voi uita, ca să știți. Nu, nici măcar un minut". 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  21 Octombrie 2018, 20:11

Campioana din 2017, Wozniacki - locul 2 WTA a fost infranta in primul meci la Singapore !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează